در یکی از نشست های کارگاه قصه گویی که با همکاری کتابخانه بانو و کودک و نوجوان شهر اوز و شورای کتاب کودک انجام شد، مدرسان فرشته دباغ و فرشته قبادی به مسئله ترویج خواندن و علت های تأثیر گذار در آن اشاره کردند.
ابتدا دایره ای را کشیدند و آن را "دایره ترویج خواندن" نامیدند. سپس از شرکت کنندگان خواستند عواملی را که در ترویج کتابخوانی موثر می دانند را نام ببرند. سپس آن چه گفته شد را پیرامون دایره نوشتند. مدرسان برگه هایی را که بر روی هرکدام، یکی از عوامل موثر در ترویج کتابخوانی نوشته شده بود، از پیش بر روی میزها نصب کرده بودند. آن ها از شرکت کنندگان خواستند این عبارت ها را به دقت نگاه کنند و برابر نوشته ای که از نظر آنان در درجه اول اهمیت قرار داشت بایستند.
عبارت ها شامل موارد زیربود: ناشر- قیمت کتاب – خانواده – نقش رسانه ها – کتابخانه های آموزشگاهی – کتابخانه های عمومی – تصویرگر –نویسنده – محتوا و در نهایت یک برگه سفید هم قرارداشت تا موارد جا مانده بر روی آن نوشته شود. هریک از افراد نوشته ای را برگزیدند و در برابر آن ایستادند.
در برابر برخی موضوع ها چندین نفر، برخی دو یا یک نفر ایستاده بودند و برخی از موضوع ها را هیچکس انتخاب نکرده بود. از آنان خواسته شد تا دلایل انتخاب خود را بنویسند و چنان چه گروهی هستند با هم مشورت کرده و یک نفر را هم به عنوان سخنگو برگزینند.
پس از بیان دلایل توسط سخنگو، یک کلاف کاموا به اوداده شد تا آن را دور کمرخود گره بزند ( البته نه گره کور ) و سپس با گروه خود مشورت کند تا چنانچه ارتباط های دیگری را هم مهم می دانند نخ خود را به آن شخصی که پیشتر آن موضوع را به عنوان دلیل اول انتخاب کرده بود گره بزند.
این کار برای تمام افراد ادامه پیدا کرد و در نهایت شبکه ای مانند تار عنکبوت درست شد. دوباره از آنان خواسته شد که هم دلیل این پیوند های جدید و هم نظر خود را در یک جمله درباره این فعالیت و این که به چه نتیجه ای رسیدند بیان کنند. سپس در پایان هرکس باید کلاف خود را بدون آنکه گره بخورد یا پاره شود بازکند. این فعالیت هم بازی گونه و هم تفکربراگیز بود. خلاقیت در آن بکار رفته و افراد باید فکرمی کردند و برمبنای آن استدلال می کردند. این تکنیک که بنام تفکر نخی معروف است در زمینه های دیگری چون صلح ، محیط زیست، توسعه پایدار در کشور و .... به کار می رود.
افزودن دیدگاه جدید