در آموزش خلاق هر مربی در شرایطی خاص و با کودکان متفاوت کار می کند. هر کودکی هر روز که به کلاس می آید ممکن است وضعیتی متفاوت با روز پیش داشته باشد. بنابراین، آگاهی، توانایی و هوشیاری آموزشگر عواملی هستند که می توانند موقعیت را به سود مخاطب کوچک و برای بروز استعدادهای درونی اش فراهم کند.
کارهای زیر می تواند شما را در رسیدن به هدف در این راه یاری کند:
بهتر است از هنر شروع کنیم، چون هنر و ادبیات، پایه های مناسب و همه جانبه ای برای آموزش خلاق به شمار می رود. هنر برای کودک یعنی موقعیتی است برای پیدا کردن خود و یک مربی آگاه و مسئول هرگز به خود اجازه نمی دهد در کار چنین مخاطبی دست ببرد و ذهن او را با نظرات و اجبار عملی خود مخدوش کند، حتی اگر والدین اصرار به آموزش اجباری و کلیشه ای داشته باشند.
اولین قانون آموزش خلاق آزادی است، اما این آزادی به معنی افسار گسیختگی و بی بند و باری در کلاس نیست، بلکه مخاطب شما باید آزادانه بتواند ابراز وجود کند. «راه او را با دخالت ها واظهار نظرهای سلیقه ای خود سد نکنید».
هنر و ادبیات امکان کاوش و تخیل به افراد می هد و راه پژوهش و کنجکاوی را برای یادگیری باز می کند. ابزار کشف بسیار گوناگون اند و لازم نیست شما فقط ابزار شناخته شده ی خود را به کودکان تحمیل کنید، بلکه وظیفه ی اصلی شما فراهم کردن فضا و امکانات مناسب برای کشف پاسخ به کنجکاوی و شاد کردن مخاطبان است. شما با ایجاد این امکانات و عمل به کارهای پیش گفته، برای مخاطب خود امنیت ایجاد می کنید. او به نظارت شما بدون دخالت و سنجش نیاز دارد. مخاطب شما با آزادی عملی که به او می دهید می تواند با ساده ترین امکاناتی که در اختیار دارد خلاقیت خود را بروز دهد. بنابراین، نیازی به جلب توجه غیر عادی، رفتارهای ناهنجار و بدخلقی و کج روی ندارد و با آرامش و شادی به انجام کار خود می پردازد.
افزودن دیدگاه جدید