ملاله یوسف زی و کایلاش ساتیارتی جایزه صلح نوبل ۲۰۱۴ را به خاطر مبارزه در راه دفاع از حق آموزش کودکان به دست آوردند.
اهدا این جایزه در شرایط کنونی بسیار مهم است زیرا ۵۸ میلیون کودک به آموزش دسترسی ندارند که بیش از نیمی از آن ها دختر هستند و تقریبا همین تعداد کودک از آموزش دوره متوسط محرومند و مدرسه ها به شکل فزاینده ای مورد حمله قرار می گیرند.
ایرینا بوکوا، مدیر کل یونسکو در مراسم اهدا این جایزه گفت: "اهدا این جایزه به ملاله یوسف زی و کایلاش ساتیارتی نشاندهنده ی اهمیت آموزش در گسترش صلح و ساختن جوامع پایدار است."
جایزه صلح نوبل امسال اهمیت آموزش را در صلح نشان می دهد. تحصیل و آموزش برای کرامت و سعادت انسانی و توسعه پایدار فراگیر و تداوم صلح ضروری است.
آموزش برای گسترش همزیستی و احترام، درک متقابل، ساختن پل های ارتباطی و گفت و گو و همچنین برای رهایی از فقر یک باید است. مستحکم ترین پایه و اساس صلح در برابری دختران و پسران و هر زن و مردی است.
کایلاش ساتیارتی از سال ۱۹۹۰ در خط مقدم جنبش مبارزه برای پایان دادن به کار کودکان و بهره کشی از آن فعالیت می کند. او بنیان گزار و مدیر کمپین جهانی آموزش و راه پیمایی جهانی علیه کار کودکان است و با عشق و شجاعت برای احقاق حق تحصیل و آموزش کودکان کوشیده است.
ملاله یوسف زی برای ترویج دسترسی برابر به آموزش برای همه به ویژه دختران فعالیت می کند. او سال گذشته نیز جایزه صلح کودکان را از سازمان حقوق کودکان دریافت کرد.
افزودن دیدگاه جدید