مدیر نشر طلایی با اشاره به اینکه ما از تصویرگران خود به لحاظ مادی و معنوی حمایت نکردهایم گفت: تصویرگران ما مهمترین جایزه های جهانی را به خود اختصاص داده اند اما صنعت نشر ما آنقدر بیمار است که بهترین تصویرگران کار اصلی خود را رها کرده و به نقاشی و طراحی داخلی روی آرودند.
به گزارش خبرنگار مهر، کاظم طلایی مدیر نشر طلایی در نخستین همایش اقتصاد نشر کودک و نوجوان که امروز چهارم آذر ماه در انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان در حال برگزاری است با اشاره به اینکه کتابهای ما باید در سطح جهان بدرخشد و چنین اتفاقی نمیافتد گفت: تصویرگران ما تصویرگران جهانی هستند در سطح بین المللی مقام آورده و مهمترین جایزه ها را به خود اختصاص دادند. از سوی دیگر غیر فارسی زبان ها به واسطه تصویر با کتابهای ما ارتباط برقرار می کنند پس چگونه است که تصویرگران ما جهانیاند اما کپی رایت کتابهای ما در سطح جهانی فروخته نمیشود و خارجی ها اثار ما را به لحاظ بصری و هنری خوب نمی بینند؟!
به گفته مدیر نشر طلایی تصویرگران خوب ما روز به روز از کتاب فاصله می گیرند و به سمت نقاشی و کارهای نگارخانهای یا دکوراسیون داخلی میروند. ما ناشران هم مرتب به آنها می گوییم زندگی تو با تصویرگری نمی گذرد ما اگر به تصویرگران خود اهمیت بدهیم می توانیم کتاب های درجه یک در سطح جهانی تولید کنیم.
طلایی به تجربه خود در زمینه چاپ و نشر کتاب «عصر طلایی دایناسورها» اشاره و بیان کرد: وقتی می خواستیم این کتاب را تولید کنیم خیلی برایمان مهم بود که چگونه رفتار کنیم که بتوانیم با رقبا ناشران خارجی رقابت کنیم. سه سال صرف انتشار این کتاب شد و ما ۴٠ میلیون تومان تنها برای تصویرگری کتاب هزینه کردیم. خوشبختانه در این اوضاع بحرانی کتاب پرفروش ترین کار ما همین دایره المعارف «عصر طلایی دایناسورها» بوده است.
باید سلیقه توزیع کنندگان را در نظر بگیریم
پس از آن منصور جام شیر مدیر نشر نگارینه به اهمیت توزیع اشاره و بیان کرد: ما باید سلیقه توزیع کنندگان را نیز در نظر بگیریم. من نمی توانم کتاب را در قطعی چاپ کنم که هیچ کس حاضر به توزیع آن نیست. از سوی دیگر ما باید نیازسازی کنیم و در کشور ما نیازسازی «نه نیازسنجی» بسیار مهجور مانده است.
شهرزاد میرزایی مدیر نشر دیبایه نیز گفت: قیمت تمام شده کتاب در ایران بین ٣٠ تا ۴٠ درصد قیمت فروش است در حالی که در جهان بین ۵ تا ٨ درصد است. بنابراین قدرت خرید کتاب مسئله ای است که باید به آن توجه شود آیا مردم کتاب نمی خرند به این دلیل که قیمت آن بالاست؟
او در ادامه سخنان خود گفت: وقتی ما قدرت خرید کتاب در ایران را با کشوری مثل اسپانیا که به لحاظ اقتصادی ضعیف است مقایسه می کنیم درمی یابیم در اسپانیا متوسط در آمد مردم بین ٩٠٠ تا ١٢٠٠ یورو است و قیمت کتاب ٢٠ یورو اما تعداد کتاب فروشی ها زیاد و تعداد کتابخانه ها هم بسیار است. پس قیمت کتاب تاثیر چندانی در خرید آن نمی گذارد.
به گفته مدیر نشر دیبایه تمرکز زدایی در تصمیم گیری نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است مادام که برگزاری نمایشگاه های کتاب به انجمن های صنفی واگذار نشود اتفاق خاصی نمی افتد.
یکی دیگر از مواردی که میرزایی به آن اشاره کرد بازگشت به خانواده بود به این معنی که ما برای رونق دادن به اقتصاد نشر باید به خانواده ها برگردیم و آنها را به خواندن و دانایی علاقمند کنیم و از خود بپرسیم آیا در جامعه ما رشد افراد در گرو دانایی آنهاست آیا هرکس بیشتر کتاب بخواند از جایگاه اجتماعی بهتری برخوردار است.
افزودن دیدگاه جدید