یک شاعر کودکان و نوجوانان گفت: کتابخانههای مدرسهها در شرایطی جواب خواهند داد که به خوبی مجهز شوند.
کبری بابایی در گفتوگو با خبرنگار ادبیات و نشر ایسنا اظهار کرد: اگر شرایط در حوزه کتابخوانی به گونهای پیش برود که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بخشی از مدرسهها و مدرسهها بخشی از کانون شوند و این دو اهداف مشترکی را برای کارهایشان تعریف کنند این موضوع میتواند زمینهساز اتفاقهای بهتری در حوزه فرهنگ کتاب و کتابخوانی شود.
او افزود: در حال حاضر در کتابخانههای مدرسههای ما فعالیتهای محدودی برای ترویج فرهنگ مطالعه انجام میشود، در حالیکه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان حداقل دارای شش فعالیت مجزا و خاص برای ترغیب بچهها به مطالعه و ارتباط گرفتن آنها با کتاب و کتابخوانی است.
این کارشناس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بیان اینکه در زمینه فعالیتهای اخیر برای توسعه فرهنگ مطالعه حرف و حدیثهای مختلفی شنیده میشود که از آن جمله تعامل بیشتر کانون با آموزش و پرورش است، گفت: بودن کتابخانهها در مدرسهها فرصتی مغتنم است، ولی این کتابخانهها در شرایطی جواب خواهند داد که به خوبی مجهز شوند و فعالیتهایشان در زمینه کتابخوانی به صورت اصولی صورت گیرد.
بابایی تاکید کرد: من به خودی خود معتقدم هیچ امکان و فرصتی را در زمینه کتاب و کتابخوانی نباید از دست داد و یا برنامهای را در این زمینه حذف کرد و باید صرفا به اصلاح ناکارآمدیها پرداخت. حداقل میتوان با ایجاد فضایی برای امکان ورود کتابهای خوب به مدرسهها کارهایی را انجام داد یا با اولویتدهی به کار کتابداران و تأمین بودجهای مناسب برای آنها در عمل نشان داد که چقدر فرهنگ مطالعه برای مسئولان ما مهم است.
او همچنین گفت: باید ابعاد این قضیه روشن شود. آیا حضور بچهها در کانون میتواند تأمینکننده بخشی از نیازهای مطالعاتی آنان باشد؟ گفته میشود که بناست روزهای پنجشنبه به این مهم اختصاص داده شود، یعنی بچهها بتوانند به جای حضور در مدرسهها روزهای مذکور را در مراکز کانون سپری کنند، اما اینکه این مسئله تا چه اندازه بتواند جامه عمل بپوشد و فراگیری آن تا چه اندازه خواهد بود خود محل مناقشه است. مضاف بر اینکه از حرف تا عمل فاصله زیادی است.
افزودن دیدگاه جدید