انجمن بینالمللی سوادآموزی و برنامه با من بخوان روز شنبه سوم فوریه ۲۰۱۸ انسانی بزرگ، معلمی تاثیرگذار و پشتیبانی خستگیناپذیر، دکتر ویلیام تیل را از دست داد.
دکتر ویلیام تیل، پروفسور رشته آموزش و پرورش و سوادآموزی، پژوهشگر و رئیس دانشگاه ایلینوی در مرکز سوادآموزی شیکاگو بود. مرکز سوادآموزی شیکاگو، مرکز خدمات عمومی و پژوهشی است که در زمینه بهبود وضعیت آموزش و پرورش و سوادآموزی در سطح محلی، ایالتی و ملی کار میکند. بخشی از وظایف دکتر ویلیام تیل در مرکز سوادآموزی شیکاگو مدیریت و هدایت پروژههایی بود که بر سوادآموزی در خانوادههای کمدرآمد تمرکز دارند. در این پروژهها خدماتی به این گروه از خانوادهها داده میشود تا به رشد همهجانبه کودکان خود در سالهای نخست زندگی و آماده کردن آنها برای ورود به مدرسه کمک کنند.
ویلیام تیل از بانیان نظریه سواد شکوفایی در جهان است که تاکید دارد سوادآموزی با تولد کودک باید آغاز شود و خانوادهها و مربیان با بهکارگیری ادبیات کودکان میتوانند به رشد سوادی که در این دوره زمانی در کودکان شکفته میشود، یاری رسانند. یکی از پروژههای در جریان او، مدیریت و نظارت بر اجرای دیدگاههای پیشرفته سوادآموزیاش در هشت آموزشگاه دولتی شیکاگو بوده است. دکتر ویلیام تیل در دوران زندگی خود بیش از ۱۵۰ نشریه تخصصی منتشر کرد و از سخنرانان برجستهای به شمار میرفت که بهعنوان سخنران اصلی در کنفرانسهای ۲۵ کشور جهان شرکت داشت.
دکتر تیل که به سوادآموزی از راه ادبیات کودکان باور عمیق داشت به موضوع گسترش سواد شکوفایی در میان خانوادههای کمدرآمد و محروم در سراسر جهان بسیار حساس بود و تلاش میکرد که با انتقال تجربههای خود به کارشناسان و مربیانی یاری برساند که برای از میان برداشتن نابرابری در امر سوادآموزی در سراسر جهان تلاش میکنند. او به معنای واقعی در امر سوادآموزی یک راهنما و پیشگام بود.
دکتر ویلیام تیل در سخنرانی خود در کنفرانس انجمن بینالمللی سوادآموزی در سال ۲۰۱۷ درباره اهمیت آموزش گفت:
«هیچ چیز مهمتر از کاری نیست که ما بهعنوان معلم یا مربی به کودکان یاری برسانیم تا مهارتهای خواندن و نوشتن را با روشی نوین فراگیرند، تخیل، اندیشهورزی و همدلی در آنها تقویت شود تا بتوانند دوران بهتری را رقم زنند.»
ویلیام تیل همواره همراه و پشتیبان راستین برنامه «با من بخوان» بود. او در نامهای به داوران جایزه «ای بی آساهی» در سال ۲۰۱۶ نوشت: «با من بخوان تمامی ویژگیهایی را که داوران جایزه ای بی آساهی انتظار دارند داراست. این برنامه نشان داده است که میتواند الگوی مناسبی برای بسیاری از کشورهای جهان باشد.» همچنین انجمن بینالمللی سوادآموزی ILA که ریاست آن را ویلیام تیل بر عهده داشت، از جمله سازمانهای بینالمللی است که برنامه با من بخوان را نامزد جایزه آسترید لیندگرن در سال ۲۰۱۸ کرده است.
افزودن دیدگاه جدید