امروز چهارشنبه ۱۰ امرداد هفته جهانی تغذیه با شیر مادر سال ۲۰۱۸ آغاز و به مدت یک هفته در سراسر جهان جشن گرفته میشود. هدف از برگزاری هفته جهانی تغذیه با شیر مادر بالا بردن آگاهی همگانی در باره اهمیت تغذیه با شیر مادر و تشویق مادران به شیردهی برای بهبود سطح سلامت کودکان در سراسر جهان است.
شعار هفته جهانی تغذیه با شیر مادر سال ۲۰۱۸ «تغذیه با شیر مادر: بنیاد زندگی» است. در جهانی که پر از نابرابری، بحران و فقر است تغذیه با شیر مادر پایهای برای سلامتی مادام العمر برای نوزادان و مادران است. سازمان بهداشت جهانی و یونیسف امسال با این شعار تلاش میکند بر اهمیت کمک کردن به مادران برای شیردهی نوزادان خود در ساعت اول زندگی تاکید کنند. تماس پوستی مادر و نوزاد و مکیدن پستان مادر بسیار مهم است زیرا به تولید شیر کمک میکند. افزون بر این شیری که در دو سه روز اول پس از زایمان تولید میشود و کلستروم نامیده میشود، نخستین واکسن نوزاد به شمار میآید که سرشار از مواد مغذی و آنتیبادی است و سلامت کودکان را تضمین میکند.
تغذیه با شیر مادر بهترین راه برای تامین موادغذایی مورد نیاز نوزادان است. سازمان بهداشت جهانی به مادران توصیه میکند که از یک ساعت پس از تولد تا ۶ ماهگی منحصرا از شیر مادر برای تغذیه نوزادشان استفاده کنند و تا دو سالگی حتی بیش از آن شیردهی را به همراه مکملهای غذای نوزاد ادامه دهند.
تاریخچه هفته جهانی تغذیه با شیر مادر
در سال۱۹۹۰ سیاستگزاران یونیسف و سازمان بهداشت جهانی، با همکاری دو کشور امریکا و سوئد، از ۷ تا ۱۰ امرداد جلسهایی را در محلی به نام سپدال دگلی اینوچنتی ایتالیا برگزار کردند تا برای تغذیه نوزاد با شیر مادر اصول و استانداردهای جهانی تنظیم کنند. نتیجه این گردهمایی صدور اعلامیهایی بود که به نام محل برگزاری این گردهمایی، به «اعلامیه اینوچنتی» مشهور است و هر سال در سالگرد تصویب این اعلامیه با انتخاب یک شعار برای بالا بردن آگاهی همگان درباره اهمیت تغذیه با شیر مادر و ترویج آن در سراسر جهان تلاش میشود. برای نمونه شعار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۷ «حمایت همه جانبه از مادران برای تداوم تغذیه با شیر مادر» و شعار هفته جهانی تغذیه با شیر مادر سال ۲۰۱۶ «پشتیبانی از مادران برای شیردهی در هر زمان و مکان» بود.
افزودن دیدگاه جدید