یکی از راه های تقویت تخیل کودکان کار با خمیر و ساخت مجسمه و کاردستی های سه بعدی است. ساخت زیور آلات، اجسام و مجسمه ها با روش های ساده می توانند علاوه بر افزایش قوه تخیل کودک ،او را در تصویر سازی های سه بعدی توانمندتر سازند. با این روش مهارت های دستی کودکان افزایش می یابد و پیوند میان دست و چشم آن ها تقویت می شود. با ساخت مجسمه ها و اجسام بسیار ساده خمیری، کودکان می توانند ساعاتی سر شار از خلاقیت و لذت را در خانه ﺳﭙﺮی کنند.
در این بخش از کارگاه های هنر کودکان آن ها می توانند با دو روش آسان و ساده خمیر تهیه کنید. کودکان با استفاده از این خمیر و با کمی خلاقیت می توانند اشیائی چون دستبند، گلدان، مجسمه های خمیری کوچک و... بسازند و اتاق خود را به زیبایی تزئین کرده و هدایای منحصر به فردی برای دوستانشان آماده کنند .
مواد لازم:
- کاسه بزرگ
- ۲ ﭘیمانه آرد
- ۱ﭘیمانه آب
- ۱ ﭘیمانه نمک
- شابلون های شکل دار کیک ﭘزی یا کاردی کوچک جهت بریدن اشکال متفاوت
- قلم مو و رنگ گواش/ آکریلیک یا رنگ روغن
- اﺳﭘری یا روغن جلا
مراحل انجام کار:
روش اول:
۱. آرد و نمک را درون کاسه به خوبی با هم مخلوط کنید ﺳﭙس آب را به آرامی به آن اضافه کنید. مخلوط به دست آمده را آنقدر هم بزنید تا به خمیری نرم و نچسب تبدیل شود. در این زمان خمیر را حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید و بعد آنرا دوره کیسه ای ﭘیچیده در گوشه ای (در حرارت اتاق) بگذارید تا خمیر حداقل نیم ساعت استراحت کند و قوام بیاید. (این بخش از کار بخصوص برای کودکان گروه سنی ﭘایین نیاز به همراهی بزرگسال دارد)
۲. در این مرحله در صورت تمایل می توانید با اضافه کردن رنگ های غذایی خمیر خود را یک دست رنگ کنید. یا آنکه خمیر را بدون رنگ نگاه داشته و در انتهای کار با قلم مو و رنگ فرم های ساخته شده را رنگ آمیزی کنید. خمیر به دست آمده را به شکل دلخواه در آورید (دانه های دستبند، آدم برفی، آویزهای ستاره ای، ﭘروانه، کرم ابریشم و ...)
۳. شکل هایی را که درست کرده اید در گوشه ای قرار دهید تا کاملا خشک شود. (از خشک شدن کامل آن ها اطمینان حاصل کنید.)
۴. حال با استفاده از قلم مو و رنگ می توانید اشکال ساخته شده را به دلخواه رنگ آمیزی کنید. (یادتان باشد اگر از خمیر تان باقی ماند آنرا حتما در ظرفی در بسته و یا درون کیسه ﭘلاستیک نگهداری کنید تا خمیر خشک نشود)
روش دوم:
۱. خمیر آماده را بر روی تخته ای قرار داده ﺳﭙس آن را با وردنه و یا ﭘشت یک بشقاب صاف کنید تا قطر خمیر شما به ۵ میلی متر برسد. در این مرحله اگر احساس کردید خمیر به وردنه یا بشقاب می چسبد می توانید بر روی تخته کمی آرد اضافه کنید.
۲. با استفاده از قالب های متفاوت و یا کارد اشکال گوناگونی را از خمیر در آورید . از دندانه های چنگال، لبه قاشق و ... می توانید برای ایجاد بافت و فرم های تزئینی روی قطعاتی که بریده اید استفاده کنید. اگر می خواهید از این فرم ها برای آویز استفاده کنید در قسمت بالای آن سوراخی کوچک ایجاد کنید.
۳. فرم های بریده شده را بر سینی مخصوص فر که با کاغذ روغنی ﭘوشیده شده قرار دهید. و سینی را در طبقه میانی فر با درجه ۱۲۰ سانتیگراد / ۲۵۰ فارنهایت به مدت ۴-۵ ساعت قرار دهید. تا خمیر کاملا خشک شود.
۴. ﭘس از خارج کردن طرح های خمیری از فر آن ها را در گوشه ای قرار دهید تا خنک شوند.
۵. در این مرحله می توانید کاردستی های خمیر خود را با رگ اکریلیک یا گواش به دلخواه رنگ آمیزی کنید. در نهایت سطح کار را با اﺳﭙری جلا ﭘوشش دهید.
افزودن دیدگاه جدید