داوران بین المللی جایزه هانس کریستین اندرسن پس از ۹ ماه بررسی و مطالعه آثار نامزدان این جایزه، سرانجام در یک نشست دو روزه از میان ۲۸ نویسنده و ۲۷ تصویرگر، فینالیست های این جایزه بزرگ جهانی را برگزیدند.
دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان (IBBY)، در اطلاعیه ای فهرست نام ۵ نویسنده و ۵ تصویرگر را به عنوان نامزدان نهایی دریافت جایزه جهانی هانس کریستین اندرسن منتشر کرد. احمد رضا احمدی ، نویسنده ایرانی، یکی از پنج نویسنده ای است که به مرحله نهایی راه یافته است . دو برنده نهایی این مهم ترین جایزه ادبیات کودک جهان، که آن را نوبل کوچک نیز می خوانند در روز ۲۳ مارس (سوم فروردین) در یک کنفرانس مطبوعاتی در نمایشگاه بولونیا از سوی رییس هیئت داوران، زهره قایینی، اعلام خواهند شد .
پنج نامزد دریافت جایزه نویسندگی هانس کریستین اندرسن، عبارت اند از:
- احمد رضا احمدی از ایران
- دیوید آلموند از انگلستان
- بارتولمئو کویرس از برزیل
- لنارت هلسینگ از سوئد
- لوییس جنسن از دانمارک
نامزدان بخش تصویرگری این جایزه نیز، این هنرمندان هستند:
- یوتا باوئر از آلمان
- کارل کنوت از بلژیک
- اتین دلسر از سوییس
- اسوتلان یوناکوویچ از کرواسی
- راجر ملو از برزیل
در اطلاعیه دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان، که از سوی رییس هیئت داوران تهیه شده است، به معرفی کوتاه شیوه نویسندگی و تصویرگری این نامزدان پرداخته شده است. داوران بر این باورند که داستان های کوتاه احمدرضا احمدی با زبانی شاعرانه از انسان، عشق، طبیعت و صلح برای کودکان و بزرگ سالان سخن می گویند.
سبک رئالیسم جادویی دیوید آلموند در رمان های فلسفی اش که هم برای مخاطبان کودک و نوجوان و هم بزرگ سالان جذاب است، از سوی داوران ستوده شد. بارتولمئو کویروس به عنوان نویسنده ای شناخته شد که با نثر آهنگین و شعرهای شاد خود، زیبایی می آفریند. داوران، لنارت هلسینگ را شاعری برجسته خواندند که با ریتم و بازی با واژه ها لذت را به مخاطبانش هدیه می کند. در این اطلاعیه از لوییس جنسن نیز به عنوان یک قصه گوی توانا نام برده شده که در کارش جادو و واقعیت را به زیبایی با هم می آمیزد.
در بخش تصویرگری، داوران یوتا باوئر، را برای اصالت، خلاقیت و رویکرد فلسفی اش در تصویرگری ستودند. کارل کنوت تصویرگری شناخته شده است که به خوبی می تواند با زبان تصویری ویژه اش، داستان سرایی کند. اتین دلسر، به عنوان یک پیشگام در تولید کتاب های تصویری مدرن که تصویرگران بسیاری از او تاثیر پذیرفته اند، مورد ستایش داوران قرار گرفت. داوران در این اطلاعیه، تصویرگری اسوتلان یوناکوویچ را گویا و پر احساس و همزمان جذاب و خیال برانگیز دانسته اند. به باور داوران، در جهان تصویرگری راجر ملو نیز طیف گسترده ای از تکنیک، تخیل و رنگ به کار رفته که در کنار هم تصاویری نو، زیبا و دلپذیر را می سازند.
رئیس هیئت داوران این دوره از جایزه جهانی اندرسن، که هر دو سال یک بار به برترین آثار تالیف و تصویرگری ادبیات کودک جهان اهدا می شود، زهره قایینی از ایران است و الدا نوگویرا از برزیل به عنوان نماینده رییس هیئت مدیره IBBY و لیز پیج مدیر اجرایی IBBY نیز در نشست های داوری حضور داشته اند.
ده داور این جایزه از کشورهای آمریکا، مکزیک، مصر، اسپانیا، سوئد، بلژیک، اسلوونی، آرژانتین، سوییس و برزیل هستند.
سرانجام کدام نویسنده و تصویرگر جایزه را به خانه می برند؟ برای دانستن پاسخ این پرسش باید تا سوم فروردین منتظر ماند.
افزودن دیدگاه جدید