معاون امور توانبخشی ادارهکل بهزیستی زنجان، از تاسیس اولین مرکز روزانه آموزشی توانبخشی دارای اختلالات نافذ رشد (طیف اوتیسم) خبرداد.
فرهاد میرزایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، با بیان این مطلب اظهارکرد: اوتیسم اختلالی در مغز است که موجب میشود پردازش اطلاعات به خوبی انجام نشده و کودک در تعامل برای ارتباطات خود با دیگران دچار مشکل جدی شود، این در حالی است که نخستین علایم بیماری از زیر سه سال شروع شده و هنوز علت اصلی آن مشخص نیست.
وی ادامهداد: به طور کلی این کودکان سه علامت دارند به این صورت که در تعاملات خود دچار مشکلاند، در برقراری ارتباط کلامی با دیگران مشکل داشته و رفتارهای کلیشهای از خود نشان میدهند و برخلاف سایر کودکان به جلب توجه دیگران اهمیت نمیدهند.
وی تصریحکرد: در حال حاضر در دنیا روشی تحت عنوان ABA (تحلیل رفتار کاربردی) وجود دارد که در آن به این قشر از کودکان که از ضریب هوشی ٧٠ برخوردارند آموزش گام به گام داده میشود.
میرزایی با تاکید بر اینکه متاسفانه شمار این کودکان در کشور روزانه در حال افزایش است، افزود: سازمان بهزیستی تمایل چندانی ندارد که برای این کودکان مراکز شبانهروزی تاسیس شود، چرا که معتقد است آنان میتوانند در بستر خانوادهها آموزش گام به گام دریافت کرده و نیازی نیست که از خانواده جدا شوند.
معاون امور توانبخشی ادارهکل بهزیستی استان زنجان در ادامه گفت: طی دو سال اخیر سازمان اقداماتی انجام داده تا با تاسیس مراکز روزانه آموزشی توانبخشی در مراکز استانها، این کودکان را به شکل روزانه پذیرش کرده و به آموزش گام به گام بپردازد. همچنین باید در نظر داشته باشیم که کودکان مبتلا به اوتیسم جزو معلولان تصریح شده در قانون جامع حمایت از معلولاناند.
وی گفت: در حال حاضر حدود ٩٠٠٠ نفر در کل کشور دارای پرونده اوتیسم هستند که به نحوی از حمایتهای مستمر و غیرمستمر بهرهمند میشوند.
افزودن دیدگاه جدید