در دوران ما که دوران جهانی شدن و انفجار اطلاعات است توجه به شرایط زندگی و نیاز های کودکان و نوجوانان امروزی و درک درست از وظایف ما برای پرورش نسل آینده، اهمیت ایجاد عادت به مطالعه و انگیزه خواندن را در پرورش نسل آینده آشکار می سازد.
اهمیت موضوع: توسعه و ترویج کتاب خوانی یکی از چالش های مهم فرهنگی کشورهای در حال توسعه است و پژوهش های گوناگون جایگاه مهم آن را در توسعه اقتصادی کشورها نیز روشن ساخته است.
در دوران ما که دوران جهانی شدن و انفجار اطلاعات است توجه به شرایط زندگی و نیاز های کودکان و نوجوانان امروزی و درک درست از وظایف ما برای پرورش نسل آینده، اهمیت ایجاد عادت به مطالعه و انگیزه خواندن را در پرورش نسل آینده آشکار می سازد. بخشی از وظیفه آن به عهده کتابداران و کتاب خانه هاست .
هدف: معرفی کتابخانهها به عنوان فضایی شوق انگیز و محیطی گرم و پر کشش به کودکان و نوجوانان تا بتوانیم ضمن پرکردن اوقات فراغت آنان به صورتی شادمانه و پر جاذبه به کتاب خانه ها جذب کنیم تا به درک درستی از ارزش کتاب برسند و به مطالعه عادت کنند.
گروه هایی که از این طرح استفاده می کنند:
پیش دبستان، دبستان، راهنمایی و سال های اول دبیرستان
محل اجرا :هر فضایی که در کتابخانه های عمومی برای این کار مناسب است حیاط ، سالن ، شاید فضای سبز یا پارکی نزدیک کتابخانه و ...
مدت اجرا: تیرماه و مرداد ماه، هفته ای یک یا دو روز
فعالیت ها:
-دعوت عمومی از کودکان و نوجوانان برای مراجعه به کتابخانه در روزهای معین شده (به وسیله اعلامیه، اخبار استان، سایت کتابخانه های عمومی و ..)
- برگزاری کارگاههای قصهگویی، خلاقیت ادبی و کتاب خوانی ، نمایش خلاق، بازی و...
- معرفی و ترویج کتاب های خوب توسط مربی یا کودکان و نوجوانان کتاب خوان
- مطالعهی گروهی (به وسیله بلند خوانی)
- تشویق کودکان و نوجوانان به تهیه نشریه در کتابخانههای محل اجرا و مبادله آن بین کتابخانه های عمومی
-برگزاری نمایشگاهی از کارهای انجام شده و بازدید اولیاء شرکت کنندهگان در پایان برنامه:
- تشکیل جلساتی برای اولیاء و اهالی محل و آموزش روش های علاقهمند کردن کودکان به مطالعه و کتاب خوانی و اهمیت عادت به مطالعه در زندگی آینده.
افزودن دیدگاه جدید