روزشمار ترویج خواندن امرداد ماه
در این صفحه می توانید اطلاعاتی از لیست کتاب ها، مقالات، خبرهای مرتبط با روزشمار ترویج خواندن امرداد ماه را مشاهده کنید.
۱۹ اوت ۲۰۰۳ دفتر سازمان ملل در عراق با بمب منفجر شد و ۲۱ نفر به همراه کمیسر عالی حقوق بشر و نماینده ویژه دبیر سازمان ملل در عراق کشته شدند. بدین ترتیب این روز از سوی سازمان ملل متحد به عنوان روز «جهانی انسان دوستی» تعیین شد.
ثبت این روز در تاریخ، راهی برای بالابردن آگاهی عمومی درباره فعالیتهای جهانی انسان دوستانه است. و بهانهای برای اینکه هر ساله مردم جهان، فعالیتهای انسان دوستانه خود را به پاس گرامیداشت نوع بشر انجام دهند و کسانی را که برای برقراری صلح و امنیت در جهان تلاش میکنند، از یاد نبرند.
سه شنبه, ۲۸ مرداد
«ادیت نسبیت» نویسنده و شاعر انگلیسی است که ۴۰ رمان و مجموعه داستان برای کودکان نوشته است. داستان «بچه های راه آهن» او از آثار کلاسیک کودکان به شمار میرود. «قصر افسون شده» او نیز از جایگاه ویژهای در میان اهالی ادب برخوردار است. نسبیت، که همیشه از نام اختصاری «ای. نسبیت» استفاده میکرد، پس از سالها مقاله نویسی در روزنامهها برای بزرگسالان، به نوشتن برای کودکان روی آورد و کتابهایش از پرفروشترین کتابهای کودکان بوده است. او پیشگام زنان فانتزینویس است.
شنبه, ۲۵ مرداد
۲۱ امرداد «روز ملی دریای خزر»، گرامیداشت گنجینه ارزشمند محیط زیست ایران است. دریای خزر به عنوان بزرگترین دریاچه جهان، یکی از ارزشمندترین مواهب طبیعی کشور و حضورش در شمال این سرزمین غنیمتی برای ایران بهشمار میرود. آنچه که ارزش بسیاری به این دریاچه میبخشد حضور ۴۰۰ گونه آبزی در آن است که در میان آنها ماهیان خاویاری مهمترین ساکنان این دریاچه به شمار میروند. دریای خزر دارای ذخایر عظیمی از سوختهای هیدروکربنی میباشد. این دریا از نظر منابع نفت و گاز بسیار غنی است و ذخایر نفتی آن حدود ۱۷ تا ۳۵ میلیارد بشکه برآورد میشود.
سه شنبه, ۲۱ مرداد
«انید بلایتون » از نویسندگان محبوب ادبیات کودکان انگلستان است که شماری از داستانهایش را با نام مری پولاک نوشته است. او یکی از موفقترین و پرکارترین داستان سرایان سدهی بیستم است.
«مدرسهی سنت کلر»، «مدرسهی مالوروی»، «نادی»، «پنج رفیق»، «شیطونترین دختر مدرسه» از محبوبترین مجموعه داستانهای اوست که برخی از آنها به زبان فارسی نیز برگردانده شده است. داستانهای او به ۹۰ زبان ترجمه شده است و ۶۰۰ میلیون نسخه از کتابهایش به فروش رفته است.
دوشنبه, ۲۰ مرداد
«تووه ماریکا یانسون»، زادهی 9 آگوست 1914 و درگذشتهی 27 ژوئن 2001، نویسندهی کتابهای مصور، تصویرساز، نقاش و رماننویس فنلاندی بود.یانسون در خانوادهای هنری به دنیا آمد و از سال 1930 تا 1938 به تحصیل در رشتهی هنر در شهرهای استکهلم، هلسینکی و پاریس پرداخت.
او در سال 1943، انتشار داستانهای کوتاه و مقالاتش را شروع کرد و همزمان، به تصویرسازیهای گرافیکی نیز اشتغال داشت. یانسون از بعد از این زمان، باقی عمر خود را صرف نویسندگی و خلق آثار هنری کرد.تووه یانسون سرانجام در سن 86 سالگی چشم از جهان فرو بست.
یکشنبه, ۱۹ مرداد
«محمد قاضی» فرزند میرزاعبدالخالق قاضی در ۱۲ مرداد ۱۲۹۲ در شهر مهاباد در استان آذربایجان غربی ایران به دنیا آمد. محمد قاضی پس از بازنشستگی به فعالیت در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پرداخت که حاصل این دوره ترجمهی کتابهای «باخانمان» ازهکتورمالو، ماجراجوی جوان از ژاک ژروند و زوربای یونانی از نیکوس کازانتزاکیس است. از آثار مهم ترجمه شده توسط او میتوان به دن کیشوت اثر سروانتس، نان و شراب اثر اینیاتسیو سیلونه، آزادی یا مرگ، و در زیر یوغ نام برد. وی از زبان فرانسوی به فارسی ترجمه میکرد. همچنین چند اثر را از کردی به فارسی برگرداند.
شنبه, ۱۱ مرداد
«روزجهانی دوستی» (Friendship Day) یک روز برای بزرگداشت و جشن گرفتن دوستی است. در سال ۲۰۱۱، سازمان ملل متحد با هدف گسترش دوستی میان مردم، کشورها، و فرهنگهای مختلف، روز ۳۰ ژوئیه (۸ مرداد) را به نام روز جهانی دوستی معرفی کرد.
پیش از سازمان ملل متحد، اولین بار، جویس هال، مؤسس کارتهای تبریک هالمارک در سال ۱۹۳۰، روز ۲ اوت را به عنوان روز دوستی معرفی کرد تا مردم بتوانند با ارسال کارت تبریک، مراتب دوستی خود را به یکدیگر ابراز کنند. سپس در سال ۱۹۹۸، نین عنان، همسر کوفی عنان، دبیرکل سازمان ملل متحد، شخصیت کارتونی وینی پوه را به عنوان سفیر دوستی در جهان، معرفی کرد. این مناسبت با همکاری سازمان ملل و شرکت والت دیزنی و به میزبانی کتی لی گیفورد، برگزار شد.
بسیاری از دوستان در این روز برای یکدیگر هدیه و کارت ارسال میکنند. دستبندهای دوستی در هند، نپال، بنگلادش و بخشی از آمریکای جنوبی طرفدارهای زیادی دارد. با گسترش شبکههای اجتماعی، بسیاری از افراد این روز را به صورت آنلاین جشن میگیرند. در حال حاضر، روز دوستی در جهان به جای ۳۰ ژوئیه، بیشتر ۲ اوت برگزار میشود. با این حال، ۲۷ ژوئیه سال ۲۰۱۱، طی شصتمین جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ۳۰ ژوئیه به عنوان «روز جهانی دوستی»، نامگذاری شد.
چهارشنبه, ۸ مرداد
هشت امرداد به عنوان «روز ملی جنگلها» نامگذاری شده است. کتابک به شما دوستداران کتاب و محیطزیست کتابهایی در راستای همین موضوع معرفی میکند.
چهارشنبه, ۸ مرداد
«ماریا گریپه» نویسندهی سوئدی بود که برای کودکان و نوجوانان مینوشت و در کارنامه ادبی اش ۳۸ عنوان کتاب وجود دارد که به ۳۰ زبان مختلف ترجمه شدهاند.
وی فعالیت ادبی اش را از سال ۱۹۴۶ و پس از ازدواج آغاز کرد و چون همسرش در آن زمان تصویرگر کتاب کودکان بود، او هم در کنارش به این حرفه علاقهمند شد و کارش را با تصویرگری آغاز کرد. وی در نوشتههایش از ادگار آلن پو، شارلوت و امیلی برونته بسیار تاثیرپذیرفته بود. وی در سخنرانی اش در چهاردهمین کنگره جهانی ادبیات کودکان، از کودکی خود و تأثیراتی که از پدرش پذیرفته است، سخن می گوید و به چگونگی نویسنده شدنش، عقایدش درباره ی دوران کودکی، کودکان و نوشتن برای آن ها اشاره می کند .
نخستین اثر مهم وی «ژوزفین» سال ۱۹۶۱ منتشر شد که نخستین جلد از مجموعه رمانهای «هوگو» و «ژوزفین و هوگو» بود. آخرین کتاب او «گل آنا» نام دارد که سال ۱۹۹۷ به چاپ رسید. با اقتباس از بسیاری از کارهای وی مانند مجموعه «سایه»، «بچههای مرد شیشه گر» و «اگنس سیسیلیا» فیلم ساخته شدهاست و «کت سبز» و «خانه ژولیا» از دیگر آثار اوست.
شنبه, ۴ مرداد