احمد اکبرپور در مردادماه سال ۱۳۴۹ در چاه ورز لامِرد استان فارس زاده شد. کودکیهایش در گرما و شرجی سواحل دریای جنوب گذشت. دوره دبستان و راهنمایی را در فضای روستایی شهرستان لامرد در جنوبیترین نقطه فارس گذراند. برای ادامه تحصیل در سطح دبیرستان به شیراز رفت و سه سال در آن جا بود در سال چهارم، در جهرم درس خواند. سپس، در دانشگاه شهید بهشتی تهران در رشته روان شناسی پذیرفته شد و هم زمان، به ادبیات علاقه پیدا کرد. نخست، شیفت شعر شد و در کلاسهای شعر قیصر امین پور و حسن حسینی شرکت کرد. ۲۳ ساله بود که اولین و آخرین مجموعهٔ شعرش را با عنوان «مردمان عصر پنجشنبه» منتشر کرد. با گذشت زمان، اکبرپور به این نتیجه رسید که شاعر نیست، پس به جای شعر به داستان روی آورد و به کلاسهای داستان نویسی هوشنگ گلشیری و دکتر رضا براهنی رفت.
در اواخر سال هفتاد، یک پژوهش دانشگاهی او را به شورای کتاب کودک کشاند. در ارتباط با همکاری صمیمانه اعضای شورای کتاب یک جورهایی نمک گیر شد و تحت تأثیر زنده یاد منصوره راعی، نوش آفرین انصاری و مسعود ناصری به عضویت شورا در آمد و از آن پس به نوشتن برای کودکان و نوجوانان پرداخت.
نخستین کتابش برای نوجوانان با عنوان «دنیای گوشه و کنار دفترم» شامل دو داستان بلند بود که از سوی انتشارات خیام به چاپ رسید. بعدها دو داستان این کتاب را بازنویسی کرد و در دو کتاب جداگانه با عنوانهای «امپراطور کلمات» و «رویاهای جنوبی» به چاپ رساند.
نشر چشمه، کتاب «قطار آن شب» اکبرپور را در سال ۱۳۷۸ منتشر کرد. این کتاب از جمله کتابهای تقدیر شده کتاب سال وزارت ارشاد شد ویک فیلم تلویزیونی به کارگردانی حمیدرضا حافظی و یک فیلم سینمایی به کارگردانی حمیدرضا قطبی بر اساس آن ساخته شد. این کتاب علاوهبر انگلیسی به کرهای هم ترجمه شد.
احمد اکبر پور، کتاب «شب به خیر فرمانده» را در سال ۱۳۸۳ برای مسابقهای که دفتر کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) و شورای کتاب کودک برگزار کرده بودند، نوشت.
این اثر، برگزیده شورا شد و در جشنواره ربع قرن دفاع مقدس هم جایزه گرفت. این اثرش در کانادا از سوی ناشر معتبر کانادایی (گرند وود) ترجمه و به چاپ رسیده است. با تصویرگری جدید نرگس محمدی در نشر افق چاپ شد و در جشنواره لاک پشت پرنده، پنج لاک پشت از آن خود کرد. تصویر کتاب اولیه توسط مرتض زاهدی بود که جوایزی در سطح جهانی هم خود اختصاص داد. علاوه بر زبان انگلیسی، به زبانهای چینی و کره ای هم ترجمه شد. خود نویسنده، دو کتاب «شب به خیر فرمانده» و «قطار آن شب» را بیش از دیگر آثارش دوست دارد.
«من یک گوزن بودم» را نشر افق چاپ کرد و نرگس محمدی تصویرگری آن را به عهده داشت. این کتاب تا کنون بیشترین جوایز تصویرگری جهانی را در بین آثار اکبرپور به خود اختصاص داده است. جایزه اول تصویرگری کره جنوبی ۲۰۰۹، برگزیده تصویرگری پرتغال ۲۰۰۹، برگزیده تصویرگری کتاب کودک شارجه ۲۰۱۴، دیپلم جشنواره مسکو ۲۰۱۸
نشر فاطمی-بخش کودک طوطی- دو کتاب تصویری «من مترسکم ولی میترسم» و «ازدواج با خورشید» را در سال ۱۳۹۶ به چاپ رساند. مترسک توانست چهار لاک پشت پرنده را به خود اختصاص دهد.
آثار احمد اکبرپور به ترتیب سال انتشار
- مردمان عصر پنجشنبه ۱۳۷۲، انتشارات روشنگران
- دنیای گوشه و کنار دفترم، ۱۳۷۴، نشر خیام
- قطار آن شب ۱۳۷۸، نشر چشمه
- وقتی ناراحت باشیم، جادهها تمام نمیشوند ۱۳۸۰، نیمنگاه
- آگهی نشر الف، ۱۳۸۱، انتشارات نیم نگاه
- امپراتور کلمات ۱۳۸۱، نشر پیدایش
- من نوکر بابا نیستم ۱۳۸۲، نشر افق
- رؤیاهای جنوبی ۱۳۸۴، منادی تربیت
- شببخیر فرمانده، ۱۳۸۲، یونیسف، چاپ دوم به بعد نشر افق
- دختری ساکت با پرندههای شلوغ ۱۳۸۵، انتشارات علمی و فرهنگی
- اگر من خلبان بودم ۱۳۸۵، انتشارات علمی و فرهنگی
- غول و دوچرخه، ۱۳۸۵، نشر افق
- سه سوت جادویی، ۱۳۸۸، نشر افق
- کشکهای خفن، ۱۳۸۹، نشر چرخ و فلک
- هفت خوان و خرده ای، ۱۳۹۰، نشر افق
- مادربزرگ جادویی، ۱۳۹۱، نشر پیدایش
- لحظههای سکسکه، ۱۳۹۱، کانون پرورش فکری کودک و نوجوان
- نامههایی به هیچ کس، ۱۳۹۲، نشر پیدایش
- بفرمائید عینک مادام سوسکه، ۱۳۹۳، نشر چکه
- دستها بالا، گاو مسلح است، ۱۳۹۳، نشر چکه
- کنسرتهای فیل بی جنبه،۱۳۹۳، نشر چکه
- کشکول تحت ویندوز، مجموعه طنز با تصویرهای اردشیر رستمی ۱۳۹۴، نشر نون
- به چاچالک سقوط کنید، ۱۳۹۴، نشر هوپا
- واژههای نفهم، ۱۳۹۴، نشر هوپا
- من مترسکم ولی میترسم، ۱۳۹۵، نشر فاطمی، طوطی
- ازدواج با خورشید، ۱۳۹۵، نشر فاطمی، طوطی
- کرم شلوارپوش، ۱۳۹۵، انتشارات علمی و فرهنگی
- من یک گوزن بودم، ۱۳۹۵، نشر افق
- غولماز، ۱۳۹۶، نشر هوپا