آستین نو بخور پلو! – مجموعه «داستان هایی برای فکر کردن»

آستین نو بخور پلو! یکی از داستان‌های منطقه خاورمیانه است که شخصیت اصلی آن ملانصرالدین، در بسیاری از قصه‌های عامیانه ایران، ترکیه، افغانستان، پاکستان، کشورهای عربی حتی هند و بوسنی حضور دارد.

آستین نو بخور پلو! داستان طنزی است درباره تبعیض اجتماعیملانصرالدین روستایی عاقلی است. روز تولد حاکم ملانصرالدین به قصر می‌رود  تا کمی انجیر تازه برای حاکم ببرد؛ اما نگهبان راهش نمی‌دهند چون لباس‌هایش کهنه است. او به خانه می‌رود و بهترین لباس‌ها و کفش پوست اسبی‌اش را می‌پوشد و به قصر برمی‌گردد تا نقشه‌اش را عملی کند و یک درس درست و حسابی به حاکم بدهد. در داستان آستین نو بخور پلو! ملانصرالدین با زیرکی به حاکم نشان می‌دهد که فرق گذاشتن بین انسان‌ها به خاطر لباس و ظاهر کار نادرستی است.

آستین نو بخور پلو! یکی از داستان‌های منتشر شده در مجموعه داستان‌هایی برای فکر کردن است که بر اساس قصه‌ای عامیانه از خاورمیانه نوشته شده است.

مجموعه داستان‌هایی برای فکر کردن (شاخه روابط انسانی)

این مجموعه شامل داستان‌هایی از کشورها و فرهنگ‌های مختلف است که تصاویری متناسب با فرهنگ تصویری هر کشور داستان‌ها را همراهی می‌کند. در این مجموعه، داستان‌های کلاسیک با اندیشه‌های عمیق فلسفی پیوند خورده است و خواننده به سفری شگفت‌انگیز در جهان فلسفه  می‌رود. این داستان‌ها ما را در تجارب انسان‌های دیگر شریک می‌کنند و موضوعات تازه‌ای را برای فکر کردن در دسترس ما می‌گذارند.

در پایان هر کتاب اطلاعاتی در چند بخش آمده است. در بخش «درباره داستان» اطلاعاتی درباره داستان اصلی و سرزمینی که داستان به آن تعلق دارد ارائه شده است. در بخشی دیگر مفهوم اصلی کتاب مانند دوستی یا اعتماد مطرح شده و در بخش سؤال‌ها، پنج پرسش مطرح می‌شود که سه سؤال برای سنجش میزان درک کودک از داستان است و در دو سؤال دیگر هم کودک را تشویق می‌کند خود را جای شخصیت‌های داستان بگذارد.

کودکان و بزرگ‌سالان می‌توانند به موضوعات مطرح شده در این داستان‌ها فکر کنند و همچنین می‌توانند به صورت گروهی درباره پرسش‌های پایان کتاب بحث و گفت‌وگو کنند.

«درنا» ، «وقتی سگ دنبالت کرد از دیگران کمک بخواه»، «شایعه مثل پر همه جا پخش می شود» از دیگر کتاب‌های این مجموعه است.

استین نو بخور پلو

 

عنوان لاتین
Wine for the Silk Garment
برگردان
حسین شیخ‌رضائی
تصویر اضافی
تصویرگر
Hye-ryenong Jeon, هریانگ چان
تهیه کننده
شبنم عیوضی
سال نشر
۱۳۹۵
ناشر
نویسنده
Ju-Mi Park, چومی پارک
Submitted by editor on