کتاب «ما اینطوری زندگی میکنیم!» هفت کودک واقعی از هفت گوشه جهان، پرو، ژاپن، ایتالیا، ایران، هند، روسیه و اوگاندا در محدوده سنی هفت تا یازده ساله از «خود» میگویند.
از آن چیزهایی که «من» آنها را در دل این جهان بیکران ساخته است. دست مخاطب را میگیرند و از پنجرهای که گشودهاند او را به تماشای زندگی «روزمرهٔ خود میبرند. با تصویری از خانههایشان قصه شروع میشود آپارتمانهای بلند تا کپرهای روستایی با چوب و گِل. و بعد کسانی که با آنها زندگی میکنند، پدر و مادر و خواهر و برادر. میتوان تفاوتهای ظاهری از لباس تا رنگ پوست و مو را در این قاب دید. لباسهای فرم مدرسه، صبحانه و ناهار و شام متفاوت، مسیر خانه تا مدرسه هم بخشی از هویت جغرافیایی دلپذیر این هفت کودک است. معلمها کنار تابلو و همکلاسیها پشت میز از دیگر وجوهات مشترک جهان این کودکان هستند، بازی، کمک در خانه، اوقات فراغت و محل خواب و هر کاری که طی روز یا شب انجام میدهیم.
جهانی پر از شباهت و با تفاوتهای شگفتانگیز به مثابه یک آلبوم. که میتوان مشاهده کرد، ارزیابی و حتا قیاس کرد.
مفاهیم اصلی در کتاب «ما اینطوری زندگی میکنیم!»
- من/دیگری
- شباهت/تفاوت
- خانه/خانواده
- مکان
- جهان
- مرز
- رنگ
- اشتراک
تکنیکهای کاربردی در کتاب «ما اینطوری زندگی میکنیم!»
- مشاهدهگری
- ارزیابی
- قیاس
در جلسات آغازین کلاسهای فلسفه برای کودکان زیر سن مدرسه بازی وجود دارد به نام «من کی هستم؟» کودکان خود را تعریف میکنند نامشان، علایقشان، روزمرهشان، محل تولدشان، بازیهای موردعلاقه، غذاهای دوستداشتنی و هر آنچه که میتواند آنها را در این جهان منحصر به فرد کند. کتاب «ما این طوری زندگی می کنیم!» یک محرک گفتگوی بسیار مناسب و الگوی کاربردی برای چنین بازیهایی است تا کودکان بتوانند هویت فردی خود را در دل زندگی اجتماعی تعریف کنند. «من» خود را بشناسند و از تفاوتها لذت ببرند. توجه کودکان به راهکارهای متفاوت برای پاسخ به نیازهایی اولیه انسانی مثل خانه، لباس، مدرسه، غذا و بازی مبتنی بر جغرافیا جلب میشود و درک روشنتری از عوامل تفاوتزا خواهند یافت.