کتاب «میتوانم یک من دیگر بسازم؟» از درباره پسری به نام کوین است که از کارهای روزانه خسته شده و تصمیم میگیرد «یک من دیگر بسازد.»
او رباتی میخرد و تمام کارهایش را به او یاد میدهد. اما سرانجام روزی که من دیگرش به جای کوین ظاهر میشود مادرش فورا میفهمد که او کوین نیست!
این داستان ساخت و پرداخت قوی دارد و با ترجمه ساده و روان هدف نویسنده که خودشناسی است را به مخاطب کودک منتقل می کند.
نویسنده با نگرشی واقعبینانه و از دید کودک به کودک نشان میدهد که هر آدمی یگانه است و در موقعیتهای متفاوت چهره و رفتار متناسب با آن موقعیت دارد.
دیگران هر کدام از دید خود به او نگاه میکنند این که به دنیا آمدن آدم خودخواسته نیست و نمیتواند انتخاب کند چه شکلی به دنیا بیاید، اما میتواند راههایی انتخاب کند که خودش را دوست داشته باشد.
این کتاب با درونمایهای فلسفی و زبانی ساده دنیای ذهنی کودکان را با توصیفهایی به دور از پیچیدگی و برای کودک قابل فهم بیان میکند.
نویسنده به تفصیل به موضوع خودشناسی پرداخته و جنبههایی مانند کودک درون، حریم شخصی، ویژگیهای جسمی و روانی، علایق و تواناییهای کودکان را به زبانی آسان شرح داده است.
به روباتم گفتم: «هر چی درباره خودم میدانستم برایت گفتم. من خیلی معمولیام. جدی میگویم. کلی بچههای دیگر هم هستند که مثل مناند»
کتاب «میتوانم یک من دیگر بسازم؟» دومین جلد از مجموعه کتابهای فیلسوف کوچک است. کتاب «شاید سیب باشد» نوشته یوشی تکه نخستین عنوان از مجموعه «فیلسوف کوچولو» بود که سال گذشته با ترجمه رضی هیرمندی از سوی نشر افق منتشر و راهی بازار نشر شد