قطع شدن زنجیره ی غذایی کتابی است درباره ی اهمیت محیط زیست و در سرزنش آدم بزرگ هایی که غیر از نفع و فایده ی فعلی خودشان به چیز دیگری اهمیت نمی دهند. خیال می کنند دنیا مایملک ایشان است و سهم کودکان و جانوران را برای زندگی فراموش کرده اند. کریس دولیسی تلاش کرده است این موضوع را در قالب داستان برای مخاطب طرح کند و شیوه هایی برای جمع آوری اطلاعات درباره ی پدیده های گوناگون و نیز چگونگی اعتراض به نادرستی رفتار و اشتباه های دیگران به بچه ها آموزش دهد. ماجرای این قصه درباره ی خرس های قطبی است که در اثر آلودگی های نفتی در معرض خطرند.
قصه یک قهرمان کودک دارد، به نام بیلی، که خواننده با او یاد می گیرد خرس های قطبی چه نوع حیواناتی هستند، چه عواملی زندگی آن ها به خطر می اندازد. هم چنین، درک می کند قطع شدن زنجیره غذایی در طبیعت مقدمه ی چه فاجعه ی عظیم و غریبی است و چه پیامدهای ناگواری به دنبال دارد. علاوه بر این، نویسنده به کودک می آموزد وقتی با مسائل طبیعی روبه رو می شود احساس مسئولیت کند و برای برطرف کردن مشکل قدمی بردارد؛ ولو گامی کوچک که وجه نمادین داشته باشد، شبیه حرکت بیلی و دوستانش. آن ها در این کتاب، با نفت آلود کردن یک فرش سفید و تمیز کردن آن در جلوی مردم، نشان می دهند چه بلایی بر سرخرس های قطبی آمده و خلاصی از این وضعیت چه قدر سخت است و هزینه دارد.
کودکان ده تا دوازده سال می توانند با خواندن کتاب قطع شدن زنجیره غذایی مهارت هایی را برای مشارکت های اجتماعی یاد بگیرند و متوجه اهمیت محیط زیست و پدیده های طبیعی در زندگی انسان شوند.