کورنلیا فونکه از نویسندگان معاصرادبیات نوجوانان آلمان است، نویسندهای خلاق که بسیاری او را همتای آلمانی جی کی رولینگ، آفرینندهی «هری پاتر» میدانند.
کورنلیا فونکه در دهم دسامبر ۱۹۵۸ در شهر دورستن (Dorsten ) آلمان زاده شد. دورهی دبیرستان را در همان شهر به پایان رساند. پس از گرفتن دیپلم به هامبورگ رفت تا رشته امور تربیتی بخواند. پس از دانش آموختگی ۳ سال به عنوان مددکار اجتماعی در پروژههای آموزشی کار کرد. کار با کودکان به او آموخت که کودکان از چه داستانهایی لذت میبرند. پس ازگذراندن دورهی تصویرگری درکالج هامبورگ به تصویرگری کتاب پرداخت، اما پس از مدتی تصویرگری کتابهایی دربارهی رویدادهای روزمرهی خانه و مدرسه او را دلزده کرد. به این ترتیب در ۳۵ سالگی تصمیم گرفت خود نگارش داستان را بیازماید و تجربههای دوران کار با کودکان را پایهی نوشتن داستانهایش قرار داد.
کورنلیا فونکه روح ماجراجویی دارد. او به کودکان سفارش می کند: «اگر آدم بزرگی به شما گفت که در ۱۱ سالگی یا حداکثر ۱۸ سالگی باید بدانید که میخواهید در آینده چه شغلی انتخاب کنید و اصلاً چه شغلی برایتان بهتر است، یک کلمه از حرف هایش را هم باور نکنید. تا میتوانید کارهای مختلفی را بیازمایید تا بفهمید کدام را از همه بیشتر دوست دارید و دلتان میخواهد بقیه زندگی تان را با چه کاری سر کنید.»
انتشارات «بری کانینگهام» کاشف جی کی رولینگ، او را با کتاب «سردستهی دزدان» به دنیای انگلیسی زبان معرفی کرد. دو جایزهی مهم ادبی، ویژهی نویسندگان خارجی زبان به نامهای جایزهی میلدرد ال. بچلر(Mildred L. Batchelder Award) و کتاب برگزیدهی سال از سوی انجمن فروشندگان کتاب امریکا (Book Sense Book of the Year) دستاورد کتاب «سردستهی دزدان» برای کورنلیا فونکه بود. مجلهی «تایم» نام او را در سال ۲۰۰۵ در فهرست ۱۰۰ چهرهی تأثیر گذار سال گذاشت.
از بسیاری از آثار او از جمله «خروسهای وحشی»، «دست از سر می سی سی پی بردارید»، «اژدها سوار» و «قلب جوهری»، فیلم و نمایش تهیه شده است.
جهانها و درون مایههای داستانهای کورنلیا فونکه گوناگون است. داستانهای او را میتوان در گونهی رئالیسم جادویی جای داد، فانتزی که ریشه در دنیای واقعی دارد با شخصیتهای باورپذیر انسانی و خیالی. در بسیاری از کتابهای کورنلیا فونکه، بچهها شخصیت کاملاً مستقلی دارند و بیشتر وقتها در برابر کلیشههای از پیش تعیین شده مقاومت میکنند. دختران داستان های فونکه اعتماد به نفس بالایی دارند و او بدون اینکه پسران را پایین تر نشان بدهد، نقش اصلی داستانها را به دختران میدهد. نام گذاریهای عجیب و غریب روی شخصیتهای داستانی همچون «پرنس چربی خوکی» یا «انگشت گرد و خاکی»، یکی دیگر از ویژگیهای آثار فونکه است.
او خود، راز محبوبیت داستان هایش را نزد کودکان این گونه بیان میکند : «راستش من از این که یک بزرگسال به شمار میروم بسیار خوشحالم، زیرا از کودکی همیشه همین را میخواستم. به همین سبب حالا میدانم کوچک بودن و دنیا را جور دیگر دیدن چه حسی دارد. به جز این، فکر میکنم واقعاً هیجان انگیز است که آدم خودش را درگیر بچهها کند، زیرا آنها زندگی را چنان که ماعادت داریم برای خودشان بستهبندی نکرده اند و دلیلش هم این است که هنوز نگاهی نو و کنجکاوانه به دنیا دارند.»
کورنلیا فونکه به عدالت و برابری همهی انسان ها باور دارد. او عضو سازمان بین المللی حقوق بشر و گروه سبز آلمان است. همچنین روابط نزدیکی با دو سازمان خیریه دارد که در زمینهی پناهندگان و شکنجهشدگان و کودکان بیمار کار میکنند. کتابهای کورنلیا فونکه نمایانگر عشق او به عدالت و کودکان است.