تجربههایی برای کتاب درمانی
آیا کتابدرمانی را میتوان نوعی بازیدرمانی دانست؟
تعریف کتابدرمانی، با تعریفهای بازیدرمانی همسو است. همانگونه که اسباببازی، وسایل شنبازی و وسایل دیگری که برای بازی کودکان طراحی شدهاند به کودک در برقراری ارتباط با دیگران و بیان احساساتشان کمک میکنند، کودکان با خواندن داستانهای کتابها و برقراری ارتباط با شخصیتهای آنها، بهتر میتوانند افکار، نگرانیها و احساسات درونیشان را درک و آنها را بیان کنند.
شنبه, ۲ اسفند
کتابدرمانی چیست؟
عبارت «کتابدرمانی» را نخستین بار «ساموئل کروترز»[1] در سال 1916 ابداع کرد و در مجلهی آتلانتیک دربارهی تکنیک گردهمآوردن افراد مضطرب با استفاده از کتاب نوشت. در سال 1937، از کتابدرمانی برای درمان بیماریهای روانی استفاده میشد.
دوشنبه, ۱۳ بهمن
برنامهی درمانی «شفای راستین» برنامهی درمانی چندجانبهای است که از کتاب برای حرف زدن با بچهها در سطح خودشان و به زبانی که بهخوبی دریابند استفاده میکند.
کتابهایی که به دقت بررسی و انتخاب شدهاند در «کتابخانه درمانی» گردآوری شدهاند و در اختیار بیماران قرار داده میشوند.
چهارشنبه, ۱۹ خرداد
گروه مبتکر و پیشگامِ "زمانی برای خواندن" (Zeit Punkt Lesen) در ایالت شمال شرقی اتریش (Lower Austria) با همکاری بیمارستانهای منطقه به جای برنامهی همیشگی تماشای تلویزیون در بخشهای کودکان بیمارستانها، برنامه جالب دیگری ارائه داده است. "پیشخوانهای کتاب" در بخشهای بیمارستان که دربرگیرندهی کتاب و بازیهای فکری است جان تازهای در روال ملالآور حضور ناچار کودکان در بیمارستان دمیده است و خلاقیت و روابط دوستانه در بخشها گسترده شده و نتیجهی آن بهبود و شفای سریعتر آنها بوده است.
چهارشنبه, ۱۹ خرداد
با آغاز جنگ داخلی و انقلاب در سال های پایانی دهه ۱۹۷۰، بسیاری از مردم کشور کوچک لائوس در جنوب شرقی آسیا، به ناچار ترک خانه گفتند و به منطقه پنینسولا در ناحیه هندوچین پناهنده شدند.
دوشنبه, ۱۲ بهمن
طرح "کتابخانه ی سیار" مربوط به موسسه ی مطالعات زنان در جهان عرب است که به گروه های محروم در کشور جنگ زده لبنان خدمات کتابخانه ای ارایه می کند. این طرح در پی تبادل نظر بین المللی و با پشتیبانی IBBY به اجرا در آمده است. فکر ایجاد این کتابخانه از یک طرح موفق کتابخانه ی سیار در تایلند گرفته شده است که درسال ۱۹۸۹برنده ی جایزه ی ترویج خواندن آساهی شد.
یکشنبه, ۱۰ آبان
چیرگی بر مرزبندی های فرهنگی و مذهبی و رسیدن به درک و همدلی در افغانستان
سه شنبه, ۲۰ مرداد
گزارشی از كتابخواني با کودکان بیمار بيمارستان الزهرا اصفهان
یكی از هدف های ما در انجمن دوستداران ادبیات كودك و نوجوان اصفهان، ترویج كتابخوانی است. به ویژه هنگامی که کودکان به كتاب دسترسی ندارند یا از نظر جسمی در وضعیتی هستندکه نمی توانند كتاب بخوانند، مانند كودكان ویژه، بیمار و همچنین كودكان پیشدبستانی.
دوشنبه, ۲۸ اردیبهشت
مهارت های زندگی مانند خلاقیت، تصمیم گیری، توانایی برقراری ارتباط و کنترل عواطف، برای كنار آمدن با مشكلات روزانه و رویارویی با دشواری های زندگی ضروری است.
چهارشنبه, ۱۴ اسفند
دفتر بین المللی کتاب برای نسل جوان که از سال ۲۰۰۴ با تشکیل صندوق ویژه کودکان در بحران به یاری کودکان آسیب دیده از جنگ و پدیده های طبیعی در سراسر جهان شتافته است و همواره در این مدت از طرح های کتاب درمانی برای کودکان فلسطینی نیز پشتیبانی کرده است،
شنبه, ۲۶ بهمن
کودکان در همه جای دنیا، نیاز مشابهی به سر پناه، غذا، عشق، محیط زندگی امن و خدمات بهداشتی و آموزشی دارند. این مقاله به بررسی دو پروژه میپردازد که برای اکثریت کودکان نیازمند افریقایی پیامآور سوادآموزی و دانش است؛ همچنین با نشان دادن علاقهی مردم به سلامت دائمی و موفقیتهای آیندهی این کودکان، بارقهی امید را در دلشان زنده نگه میدارد.
دوشنبه, ۹ دی
پروژهٔ کتابخانههای آموزشگاهی «ل. آ. گ» که در شهر هسن "اِ وِ" (لاگ) نامیده میشود، با هدف ایجاد و پشتیبانی کتابخانه در هر مدرسه، از میانهٔ سال ۱۹۸۰ به کمک نیروهای فعال آموزشی و والدین دانش آموزان، به گسترش کتابخانه های آموزشگاهی هسن پرداخت.
دوشنبه, ۴ آذر