مجموعه چهارجلدی « لنا لیستی » نوشته فرانسین امن، درباره زندگی، کارهای روزمره، و اتفاقاتی است که در زندگی دختری به نام لنا لیستی جریان دارند؛ نوجوانی که آرزوهای زیادی در سر دارد و میخواهد به آنها برسد.
البته لنا لیستی نام واقعی او نیست. لنا عادت دارد برای هر کاری، یک لیست بنویسد، برای همین به لنا لیستی مشهور شده است. از نظر لنا، لیست نوشتن هم کاری به دردبخور است و هم باعث میشود آدم بیشتر درباره یک موضوع فکر کند. لنا برای لباسی که میخواهد در مهمانی بپوشد لیست مینویسد، لیستی از کشفیاتش در پارک، از راههایی که ناخنش را نجود، از بچههای باحال و ضدحال مدرسه، لیستی از حالتهای صورتش وقتی خجالت میکشد، و ... او برای همه چیز یک لیست مینویسد.
لنا لیستی با دیگر دخترها متفاوت است؛ لنا لیستی تنها دختر مدرسه است که با پسرها بازی میکند و لباسها و بازیهای پسرانه را ترجیح میدهد. لنا دختری پرجنبوچوش و خلاق است که ذهنی سرشار از ایدههای متفاوت و تخیلی قوی دارد. لنا برای انجام هر کار، چندین راه مییابد و همگی آنها را لیست میکند. لنا به نوجوانان تفکر خلاق را آموزش میدهد و به آنان میآموزد چگونه میتوانند به مسائل از چندین جنبه بنگرند. در طول داستانهای این مجموعه، پدر و مادر لنا از یکدیگر جدا میشوند و چگونگی مواجهه لنا با این موضوع برای نوجوانانی که آنان نیز درگیر با این مسئله هستند میتواند جالب باشد.
زبان کتاب ساده و همراه با چاشنی طنز است و کشش لازم را در مخاطب برای خواندن ادامه داستان ایجاد میکند. همچنین همراهی تصویر با متن در بسیاری از صفحههای کتاب، بر جذابیت داستان برای نوجوانان میافزاید.
دربارهی نویسنده کتاب لنا لیستی
فرانسین امن نوینسده هلندی، در رشته طراحی صنعتی دانشگاه هنر درس خوانده است. کارش را با طراحی وسایل کودکان آغاز کرد و سپس به تصویرگری کتاب کودک روی آورد. او داستانهای زیادی برای کودکان نوشته است که « لنا لیستی » و « چطور کنار بیایم؟ » از همه پرطرفدارترند. لنا لیستی در سال ۲۰۰۲ برگزیده جایزه پرفروشترین کتاب سال شد. همچنین کتاب «لنا لیستی و رازهای فوق سری» در سال ۲۰۰۴ و کتاب «لنا لیستی و آرزوهای دور و دراز» در سال ۲۰۰۸ جایزه داوران جوان را کسب کردند.