پیدایش

کتاب «زشت‌های زیبا» از مجموعه کتاب «علوم ترسناک» کتابی علمی و طنزآلود درباره جانوران کوچکی است که اغلب از آن‌ها می‌ترسیم یا چندش‌مان می‌شود، مانند کرم‌ها، مورچه‌ها و عنکبوت‌ها و در کتاب به آن‌ها جانوران موذی گفته می‌شود.
یکشنبه, ۱۴ شهریور
کتاب «مطلقا تقریبا» داستان پسری ۱۰ ساله است به نام آلبی که در هیچ چیزی بهترین نیست؛ نه خوش‌تیپ‌ترین پسر کلاس و مدرسه است و نه ورزشکارترین. خواندن برایش سخت‌ است و از ریاضی سر در نمی‌آورد. با اخراج شدن از مدرسه‌ خصوصی، آلبی اعتماد به نفس خود را کاملا از دست می‌دهد و پدر کمال‌گرایش را حسابی ناامید می‌کند.
چهارشنبه, ۲۹ اردیبهشت
آنی ریچاردز در کتاب «چتر تابستان» عاشق این بود که با دوچرخه از بالای تپه سر بخورد و باد توی موهایش بپیچد، با دوستانش بازی کند و غذاهای مثل سوسیس بخورد. اما حالا هیچ کدام از این کارها را انجام نمی‌دهد. چرا؟ چون به نظرش خطرناک است. او به همین دلیل از بسیاری از چیزهایی که دوست دارد می‌گذرد تا در امان باشد. خیلی‌ها سعی می‌کنند به او بگویند این همه مواظبت دلیلی ندارد، اما آنی نمی‌پذیرد. در مورد برادرش هم گفته بودند مشکلی وجود ندارد، اما از دنیا رفت.
چهارشنبه, ۹ مهر
فکر می‌کنی خواندن دفترچه خاطرات یکی دیگه مزه داره؟ من سوزن قورت دادم. نترسید ماجرای سوزن قورت دادن هم با بلعیدن یک عالمه پنبه ختم به خیر می‌شود. این مجموعه داستان، برای آشنایی بیشتر خواننده با شیوه‌های مختلف روایت خاطرات است و نویسنده به خوبی توانسته در قالب داستان این خاطرات را خواندنی و جذاب کند.
سه شنبه, ۶ خرداد
ملودی شخصیت کتاب «بیرون ذهن من» دختری است که از کودکی مجبور بوده از ویلچر استفاده کند. اما مشکل اصلی او این نیست.
چهارشنبه, ۲۸ فروردین
کتاب «چهل تکه» داستان دختری است به نام ریحانه که بدهکاری‌های پدرش آرامش او و خانواده را به هم زده است. طلبکاران هر بار اطلاعیه‌ای روی در خانه می‌چسبانند و در صدد دستگیری پدر فراری ریحانه‌اند.
سه شنبه, ۲۱ اسفند
کتاب فرار به موزه نیویورک داستان دختر ۱۲ ساله‌ای به نام کلودیا است که با خانواده‌اش در حومه شهر نیویورک زندگی می‌کند. کلودیا که فرزند ارشد و تنها دختر خانواده است به علت بی‌توجهی خانواده و یکنواختی زندگیش تصمیم می‌گیرد با برادر ۹ ساله‌اش جیمی به موزه نیویورک فرار کند.
سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت
کتاب «باران مرگ» داستانی است درباره‌ی انفجار نیروگاه هسته‌ای گرفن‌راین‌فلد در آلمان. اصل این کتاب به زبان آلمانی نوشته شده‌است و حسین ابراهیمی الوند آن را از انگلیسی به فارسی برگردانده است. داستان «باران مرگ» به مخاطبان هشدار می‌‌دهد که این باور که صنعت هسته‌ای متکی به شگفتی‌های فنی است و شکست نمی‌خورد، چیزی جز بی‌اعتنایی غیرمسئولانه و غیرانسانی نیست.
شنبه, ۷ بهمن
کتاب « شاهزاده شیر و راز گل سرخ » بازآفرینی است از داستان « دیو و دلبر» با حال و هوایی شرقی و ایرانی. نویسنده بر این باور است که در بسیاری از کتاب‌ها نوشته شده است که داستان دیو و دلبر برگرفته از افسانه‌های کشور فرانسه است، اما او با توجه به نقش شیر و باغ و گل سرخ و عشق در آن تردیدی ندارد که این داستان ریشه در افسانه‌های ایرانی دارد؛ چه از ایران آغاز شده باشد چه نشده باشد.
یکشنبه, ۱ بهمن
مجموعه چهارجلدی « لنا لیستی » نوشته فرانسین امن، درباره زندگی، کارهای روزمره، و اتفاقاتی است که در زندگی دختری به نام لنا لیستی جریان دارند؛ نوجوانی که آرزوهای زیادی در سر دارد و می‌خواهد به آن‌ها برسد. البته لنا لیستی نام واقعی او نیست. لنا عادت دارد برای هر کاری، یک لیست بنویسد، برای همین به لنا لیستی مشهور شده است. از نظر لنا، لیست نوشتن هم کاری به دردبخور است و هم باعث می‌شود آدم بیشتر درباره یک موضوع فکر کند. لنا برای لباسی که می‌خواهد در مهمانی بپوشد لیست می‌نویسد، لیستی از کشفیاتش در پارک، از راه‌هایی که ناخنش را نجود، از بچه‌های باحال و ضدحال مدرسه، لیستی از حالت‌های صورتش وقتی خجالت می‌کشد، و ... او برای همه چیز یک لیست می‌نویسد.
چهارشنبه, ۱۰ آبان
پوران ۱۱ سال دارد. او چهارمین دختر از هفت دختر مالک است. دختری که برخلاف سنت‌های جامعه عرب، به کمک پدرش خواندن، نوشتن و بازی شطرنج را آموخته است. داستان کتاب « هفت دختر، هفت پسر » به قرن پنجم هجری برمی‌گردد. یعنی دقیقا زمانی که داشتن دختر، آن هم تعداد زیادی دختر، موجب تمسخر و ریشخند از سوی جامعه بود. مالک دکان کوچکی در بازار داشت که درآمدش کفاف خانواده را نمی‌داد. ولی برخلاف او، برادرش، هفت پسر داشت و بسیار ثروتمند بود. همین تفاوت موجب شده بود تا برادر مالک همواره او را کوچک شمارد و او را «پدر دختران» بنامد که لقب غرورآمیزی نبود. صدای مغرور و ریشخند عموی پوران، همیشه او را آزار می‌داد. برای همین پوران تصمیم می‌گیرد برای رهایی خانواده‌اش از فقر، با موافقت پدرش دست به کاری ناممکن بزند.
چهارشنبه, ۲۶ مهر
کتاب « ما یک نفر » شش ماه از زندگی دو خواهر دوقلوی بهم چسبیده، از نخستین بار حاضر شدن در مدرسه تا عمل جراحی برای جدا شدن از هم را بازگو می‌کند. گریس دختری خجول و متواضع تی‌پی، پرشور و بلبل‌زبان و کمی هم خودخواه است. آن‌ها شانزده سال در انزوا و به همراه پدر و مادر و خواهر کوچکترشان و مادربزرگ‌شان زندگی کرده‌اند.
دوشنبه, ۲۴ مهر
کتاب بندپایان چندش‌آور از مجموعه کتاب‌های پر از دانش و سرگرمی است که اطلاعات مفیدی درباره بندپایان، انواع آن‌ها، ساختمان بدن، نحوه تغذیه، و تولیدمثل آن‌ها به مخاطب می‌دهد. همچنین درباره استتار بندپایان و محافظت آن‌ها از دشمنان‌شان توضیحاتی دیده می‌شود.
دوشنبه, ۱۹ تیر
کتاب یک راه کوتاه تا ماه شامل ۲۸ قطعه شعر در قالب شعر نو آزاد نیمایی با مضامین گوناگون اجتماعی و وصف حال طبیعت است.
دوشنبه, ۱ خرداد
کتاب «چیزی درباره جرجی» داستان پسری است به نام جرجی با سری بزرگ و کوتوله که در کلاس چهارم درس می‌خواند. پدر و مادر او که هر دو هنرمند و نوازنده هستند او را بسیار دوست دارند. جرجی در مدرسه هم اوضاع خوبی دارد و با دوست صمیمی‌اش اندی روزگار خوشی دارد. اما با باردار شدن مادر و دوست شدن اندی با همکلاسی جدیدشان به یک باره زندگی جرجی دگرگون می‌شود. جرجی احساس خطر می‌کند؛ او می‌ترسد که جایگاه خود را بین پدر و مادر و دوستش اندی از دست بدهد.
شنبه, ۲۳ اردیبهشت
چستر یک تازه‌وارد است، پسری که وسط سال وارد مدرسه‌ای جدید می‌شود و همه‌چیز یک جورهایی به نظرش کسل‌کننده و غم‌انگیز می‌آید! او معلم جدیدش، خانم تیت را دوست ندارد و خوشحال نیست مجبور شده کنار جو بنشیند، پسری که به نظرش مغزنخودی است!
دوشنبه, ۴ اردیبهشت
ادبیات دیگر «ادبیات دیگر» تعریفی است که ناشر یا نویسنده برای داستانک‌های این کتاب انتخاب کرده است، زیرا نویسنده در این کتاب سعی کرده طور دیگری به قصه‌ها و ضرب‌المثل‌های قدیمی نگاه کند: قصه‌هایی مثل بز زنگوله پا، مسابقه‌ی خرگوش و لاک‌پشت، لک‌لک و روباه، تمساح و گنجشک و ضرب‌المثل‌هایی مثل «چاه کن همیشه ته چاه است» و...
چهارشنبه, ۲۵ اسفند
کتاب « نشانه‌های بهار » درباره نشانه‌هایی صحبت می‌کند که با دیدن آن‌ها می‌توان به آمدن فصل بهار پی برد. کتاب « نشانه‌های بهار » با دعوت کودکان به مشاهده‌ نشانه‌های آمدن بهار در اطراف خود، به تقویت مهارت مشاهده در کودکان و افزایش دانش آنان کمک می‌کند. 
دوشنبه, ۲۳ اسفند
داستان کتاب «جنگ چهارشنبه‌ها» در طول سال تحصیلی ۱۹۶۷-۱۹۶۸ در لانگ آیلند، نیویورک رخ می‌دهد، زمانی که امریکا با ویتنام در جنگ است. هالینگ هودهود پسر نوجوانی است که کلاس هفتم را آغاز کرده است. هالینگ ناچار است روزهای چهارشنبه را که همشاگردی‌هایش در کلیسا و کنیسه آموزش‌های مذهبی می‌بینند با معلم ادبیاتش، خانم بیکر بگذراند. این اوقات ویژه افق جدیدی را بر روی او باز می‌کند.
شنبه, ۴ دی
بچه ها در روزهای زندگی‌شان دچار مشکلات ریز و درشت می‌شوند. این مجموعه تلاش می‌کند بخشی از مشکلات را با زبانی ساده بر طرف کند. نویسنده دو کتاب از مجموعه ی چه باید بکنیم؟ که درباره وحشت و غمگین بودن است روان شناس است. با کودکان و نوجوانان زیادی همراه بوده و سعی کرده مشکلات آنان را حل کند. اکنون دست به قلم شده تا بتواند ترس و نگرانی را که منجر به تنهایی می‌شود برای بچه ها برطرف کند. او نکات کلیدی را که منجر به تنهایی می شود برای بچه ها برطرف کند. او نکات کلیدی را، در فصل های گوناگون، تقسیم بندی و به کودک یادآوری کرده است. مهم ترین بخش یعنی شناسایی ترس ها و نگرانی ها را می توان گام بزرگی در این راه دانست.
شنبه, ۶ آذر