کتاب «چه کار میکنی با یک فکر نو؟» داستانی لطیف و لذتبخش است دربارهی کودکی که با فکر تازهای روبهرو میشود. او مانند بسیاری دیگراز کودکان نمیداند که با یک فکر نو چه کند، پس میترسد و رهایش میکند، با این حال فکر جدید او را رها نمیکند.
کودک نگران میشود و فکرش را پنهان میکند اما متوجه میشود که این فکر تازه به او آرامش میدهد و شادش میکند. بنابراین تصمیم میگیرد به آن توجه کند چراکه این فکر نو به مرور بزرگتر میشود و رسیدگی میخواهد. کمکم اتفاقات تازهای رخ میدهد و کودک متوجه میشود که نمیتواند زندگی را بدون آن، بدون فکر نو، تصور کند.
کتاب «چه کار میکنی با یک فکر نو؟» به یکی از کنجکاویهای مهم کودک پاسخ میدهد و آن چگونگی مواجه با ایدههای جدید و ناگهانی است. این کتاب کمک میکند تا شک درونی کودک به یقین تبدیل بشود. این موضوع نیازمند طی کردن مراحلی خلاقانه است و طی شدن این مراحل در زندگی توجه، تعهد، تلاش و پشتکار میخواهد.
تصویرهای کتاب به نوعی الهامبخش و تعیینکنندهی مسیر داستان است و اگر تصاویر حذف شود لمس داستان و دریافت پیام کتاب مشکل به نظر میآید.
تصویرگری کتاب «چه کار میکنی با یک فکر نو؟» را مِی بسوم انجام داده است.
این کتاب با عنوان «با یک فکر تازه چهکار میتوانم بکنم؟» نیز توسط انتشارات مهرسا منتشر شده است.
دربارهی نویسندهی کتاب «چه کار میکنی با یک فکر نو؟»
کوبی یامادا نخستین بار با نوشتن این کتاب نویسندگی را آغاز کرد و در ادامهی آن کتابهای «چه کار میکنی با یک مساله؟» و «چه کار میکنی با یک فرصت جدید؟» را نوشت که کتاب آخر تاکنون به فارسی ترجمه نشده است.
یامادا برای کتاب «چه کار میکنی با یک فکر نو؟» برندهی جایزهی کتابهای تصویری ناشران مستقل را در بخش کتابهای مناسب برای همهی سنها در سال ۲۰۱۴ شده است. در سال ۲۰۱۸ هم برای کتاب آخر سهگانه (تریلوژی)اش یعنی «چه کار میکنی با یک فرصت جدید؟» برندهی همین جایزه شد.