همهی ما میدانیم خیلی خوب است که پدر و مادرها موقع خواب برای فرزندانشان قصه بخوانند، ولی آیا حاضرند با آنها ریاضی هم کار کنند؟ همانطور که کتاب خواندن در خانه بچهها را عاشق کتاب میکند، ریاضی کار کردن در خانه هم آنها را عاشق ریاضی میکند. هدف مجموعه کتابِ «ریاضی خیلی خیلی بامزه» بسیار ساده است؛ هدف این است که ریاضی را قسمتی از زندگی روزمره بچهها کنیم، نه اینکه ریاضی فقط در تکالیف مدرسه باشد. میخواهیم ریاضی هم به اندازهی همان داستانهای قبل از خواب دوستداشتنی شود. میخواهیم ریاضی را به دِسِر بعد از غذای بچهها تبدیل کنیم!
کتاب «ریاضی خیلی خیلی بامزهی 1» و 2 کتاب دیگر این مجموعه، از آن دست کتابهایی هستند که شما را عاشق ریاضی میکنند و لجتان را درمیآورند که چطور این همه سال با ریاضی مشکل داشتید! میپرسید چطوری؟ الان برایتان تعریف میکنم. «لورا آوردک» یک سری مسئله بامزهی ریاضی را در قالب داستانهایی خندهدار برای کودکان مطرح کرده است. این داستانها آنقدر بامزه و عجیبوغریباند که حتی اگر ریاضی را هم دوست نداشته باشید، بیشک خودتان و کودکان با خواندن آنها میخندید و تا یکی، 2 تا از مسئلهها را حل نکنید کتاب را کنار نمیگذارید.
در جلد اول مجموعه کتاب «ریاضی خیلی خیلی بامزه» که «دستگاه جیغزنی و 36 مسئلهی دیگر همراه پاسخ» نام دارد، سؤالات در قالب داستانهایی جالب، همراه با تصاویری جذاب، در 5 فصل گنجانده شدهاند. «لورا آوردک» با استفاده از سرفصلهایی جذاب مثل غذاهای انفجاری، حیوانهای خانگی وحشی، وسایل نقلیهی اغراقآمیز، ورزشهایی که اصلاً نباید در خانه انجام دهید و شغلهای عجیب و غریب تلاش میکند تا حس کنجکاوی را در کودکان برانگیزد. سپس در هریک از این 5 فصل، داستانهایی ساده، اما جذاب تعریف میکند. در نهایت، برای هر داستان در 3 سطح بچههای خیلی کوچولو، بچههای یک کم کوچولو و بچههای بزرگتر پرسشهای ریاضی مطرح میکند. برای پیدا کردن پاسخ پرسشها هم نگران نباشید، تمام پاسخها در کتاب ذکر شدهاند.
«لورا آوردک» مدرک فیزیک نجومش را از دانشگاه «پرینستون» و کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی را از دانشکده «وارتون» اخذ کرده است. او و همسرش عاشق ریاضیات و شمارش هستند. برای همین، پیش از خواب، برای اولین فرزندشان داستانهایی با مضمون شمارش عروسکها و... تعریف میکردند. بعد این کار را با فرزند دوم و سوم خود انجام دادند. علاقه فرزندان و تشویق دوستان سبب شد که در سال 2012، «لورا آوردک» به 10 نفر از دوستانشان ایمیلهایی با مضمون داستانهای ریاضی ارسال کند. بهتدریج چنان به تعداد این نفرات افزوده شد که «آوردک» وبسایتی در این باره ساخت. پروژه «ریاضی خیلی خیلی بامزه» که ابتدا داستانهای پیش از خواب کودکان بود، اکنون به یک باشگاه ریاضی بعد از مدرسه برای بچهها تبدیل شده است. تصویرگری جذاب «جیم پِیلوت» هم به محبوبیت کتاب افزوده است.
انتشارات «با فرزندان» مجموعهی 3 جلدی «ریاضی خیلی خیلی بامزه» را با عنوانهای دستگاه جیغزنی و 36 مسئلهی دیگر همراه پاسخ، غذای پشمالو و 37 مسئلهی دیگر همراه پاسخ و مغز پرنده و 37 مسئلهی دیگر همراه پاسخ روانه بازار کرده است.