شخصیت اصلی در مجموعهی «نوئمی» دختر کوچک هفت سال و نُهماههای است که داستانهای زیادی برای تعریف کردن دارد. پدر و مادر او شاغل هستند و دخترک بیشتر اوقاتش را در خانهی پرستارش، خانم لومباگو، در طبقهی بالا میگذراند. اما ماجرا اینجاست که خانم لومباگو و همسرش رازهای زیادی برای پنهان کردن دارند؛ رازهایی که پس از مرگ امیل یا همان آقای لومباگو، یکی یکی بر نوئمی آشکار میشود.
در اولین جلد، با عنوان «راز خانم لومباگو»، ماجراجویی نوئمی منجر به پیدا کردن گنجی مهم در خانهی خانم و آقای لومباگو میشود؛ همچنین در این جلد، مخاطب همراه با نوئمی با مسئلهی پذیرش مرگ و فقدان یکی از عزیزان روبهرو است.
در دومین جلد، با عنوان «روز باورنکردنی»، نوئمی به همراه خانم لومباگوی پیر از تمام دیوارها و سوراخسنبههای خانه سکه پیدا میکند؛ اما چرا این سکهها داخل دیوار قرار دارند؟ همچنین آنها آینهای پیدا میکنند که مشاهده در آن، نوئمی را پیر و خانم لومباگو را جوان میکند! آخرین شگفتی این جلد هم پیدا شدن نوشتههای رمزآلود آقای لومباگوی متوفاست.
در سومین جلد، با عنوان «کلید معما»، کودک همراه با ماجراجوییهای نوئمی سری به بانک میزند و با مفهوم گشایش حساب و سپرهگذاری آشنا میشود. خیالپردازیهای نوئمی دربارهی حملهی سارقان به بانک و دزدیدن پولهای خانم لومباگو این جلد را جذاب کرده است. به نظر شما، چه معمایی در این جلد مطرح خواهد شد؟
در چهارمین جلد، با عنوان «هفت واقعیت»، ماجرا چنان پیچیده میشود که کودک تا زمانیکه کتاب را تمام نکند، بیشک آن را زمین نخواهد گذاشت. در این جلد، پرده از هفت راز مهم زندگی خانم لومباگو برداشته میشود و دخترک درمییابد که آقا و خانم لومباگو، پدربزرگ و مادربزرگ واقعی او هستند! در این جلد، اشاراتی به جنگ و تبعات ناخوشایند آن شده است.
در پنجمین جلد، با عنوان «آلبرت گوشگنده»، خانم لومباگو دوست تازهای پیدا میکند که نوئمی را حسابی عصبانی کرده است. شاید در این جلد، مادربزرگ پیر بعد از سالها دوباره عاشق شده است یا شاید با آدم بدجنسی مواجهیم که شغلش دزدیدن مادربزرگهای پیر و دختر کوچولوهاست!
در ششمین جلد، با عنوان «قصر یخ»، ماجراجوییهای تمامنشدنی نوه و مادربزرگ در زمستانی سرد و سخت ادامه پیدا میکند. سرما به شهر حمله کرده و کلی گرفتاری به بار آورده است که چندان خوشایند نیستند. اما کسی چه میداند شاید حتی در این وضعیت هم به این دو نفر کلی خوش بگذرد...
در جلد هشتم، با عنوان «باغ وحش در خانه»، نوئمی آرزوی دیرینهی خود را که خریدن یک باغ وحش است عملی میکند. فقط احتمال دارد که خانه جای چندان مناسبی برای نگه داشتن شیر و تمساح و فیل نباشد! البته که نوئمی اینطور فکر نمیکند!
و در جلد هشتم، با عنوان «وحشت در شب»، متوجه میشویم که نوئمی روز کسلکنندهای را از سر گذرانده است. اینجور وقتها بچهها دوست دارند کارهای عجیبوغریبی بکنند؛ مثلاً ماجرایی خلق کنند، ترسهایی برای خودشان ایجاد کنند، یا حتی خودشان را عصبانی کنند. نکند نوئمی هم مثل خیلی از بچهها موقع خواب کابوس ببیند! خلاصه که در این جلد، خانهی نوئمی هنگام شب پر از موجودات عجیبوغریب میشود… در این جلد، مخاطب کودک نیز مانند نوئمی با ترسهای خود روبهرو خواهد شد و از آنها عبور میکند.
ژیل تیبو، نویسنده و تصویرساز کانادایی، در سال 1951 (1330 هـ) در کبک کانادا به دنیا آمد. او تاکنون بیش از 70 عنوان اثر برای کودکان خلق کرده و جوایز متعددی در کانادا، ژاپن و ایتالیا کسب کرده است. کتابهای او برندهی جوایز متعددی از جمله جایزهی آقای کریستی و جایزهی آلوین-بلیسل شدهاند. وی همچنین نامزدیهایی از IBBY کانادا و جایزهی هانس کریستین آندرسن دارد.