کتاب های مرجع کودکان با نیازهای ویژه
هریک از کودکان در موضوعی و مهارتی تواناترند و بهتر میآموزند، اما هیچ کودکی بدون توانایی نیست. کودکان با نیازهای ویژه هم از این قانون بیرون نیستند. بسیاری از این کودکان تواناییهای شگفتآوری در آموختن دارند. خواندن، یکی از مهارتهای پایهای آموزش برای کودکان است.
منظور از کودک با نیازهای ویژه کودکی است که در روند آموزش، به توجه، امکانات و یا تدابیر ویژهای -علاوه بر آنچه برای همهٔ کودکان موجود است- نیاز دارد. آنچه مهم است باور به ارزشمندی این کودکان-مثل همهٔ کودکان دیگر-و اهمیت حضورشان در جامعه کنار دیگران و احترام به تفاوتهای آنها-مثل همهٔ تفاوتهای انسانی دیگر-است.
«عمدهی توجه این کتاب به بازیهای خلاق در محیط بیرون است. برای بیشتر نسلهای پیشین نیازی نبود كه در باره ی اهمیت بازی در محیط بیرون بحث و استدلال كنیم. برای آنها بیرون در واقع «جای» بازی بود. وقتی بچهها در داخل حوصلهشان سرمیرفت یا در حین كارهای بزرگترها در دست و پای آنها میپیچیدند، اغلب به آنها گفته میشد كه «بروید بیرون بازی كنید» و كودكان برای این کار نیاز به ترغیب چندانی نداشتند.
یکشنبه, ۲۱ مهر
هدف راهنمای « آشنایی با بحران زدگی در کودکان » آشنا کردن همه شهروندان با تروما یا بحرانزدگی و بالا بردن حساسیت اجتماعی و تشویق آن ها برای کمکرسانی به کودکان و نوجوانان در وضعیت بحرانی است به گونهای که آنها برای زندگی در وضعیت عادی توانمند شوند یا در وضعیتهای دیگر مانند رخدادهای فاجعه بار طبیعی و اجتماعی، دردها و رنجهایشان کاهش یابد.
دوشنبه, ۲۲ آبان
ناشر: مؤسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان
کتاب را از پیوست دریافت کنید.
چهارشنبه, ۲۶ مهر
کتاب باغبانی در دسترس کتابی است از هانس شومان، مربی باغبانی آموزشگاه باغ بارتی مئوس هلند که تجربه های خود را در آموزش باغبانی به دانش آموزان نابینا و کم بینای بین ١٢ تا ٢٠ ساله به نگارش درآورده است.
یکشنبه, ۲۱ فروردین
"ماده ۱۰ قوانین استاندارد در مورد برابری فرصت ها برای معلولان چنین می گوید: "دولت ها باید فرصت ها و امکانات معلولان را برای بارور ساختن خلاقیت و توانمندی های هنری و ذهنی شان نه تنها به سود خود بلکه به سود جامعه چه در شهر و چه در روستا تضمین کنند. رقص، موسیقی، ادبیات، نمایش، هنرهای تجسمی، نقاشی و پیکره سازی نمونه هایی از این فعالیت هستند".
این قانون و دیگر قوانین در رابطه با حقوق معلولان بازتاب دهنده ی توجه جامعه ی جهانی به حضور جمعیت بیش از ۶۵۰ میلیونی معلولان به عنوان نیروی انسانی بالقوه ای است که حق دارد و می تواند در هر عرصه ای نقش داشته باشد اگر و فقط اگر شرایط برای بروز توانایی هایشان مناسب باشد. مناسب سازی مواد خواندنی گامی عملی برای مناسب سازی شرایط و پذیرش معلولان در جامعه است.
دوشنبه, ۸ آذر
بازی با فعالیت بدنی و حرکت همراه است و سبب تقویت قوای حسی – حرکتی کودکان می شود. بازی به برقراری هماهنگی بین اندام های بدن و فرمانی که از مغز می آید می انجامد و به رشد کودکان کمک می کند. کودکان معلول به سبب عدم رسش سامانه ی عصبی مرکزی و محدودیت های حسی و نگرش منفی و درک نادرست خانواده و آموزگاران از نیازها و توانایی هایشان، از بازی و حرکت بازداشته می شوند.
چهارشنبه, ۱۱ آذر
این کتاب سرگذشت واقعی پسر بچه ای است که به سبب نرسیدن اکسیژن کافی به وی هنگام تولد دچار ناشنوایی شدید می شود. داستان بن از زبان مادر وی نوشته شده است و نشان می دهد که پدر و مادری شنوا در برخورد با ناشنوایی فرزندشان چه احساسات طاقت فرسائی را تجربه می کنند.
چهارشنبه, ۸ مهر
این کتاب سرگذشت واقعی دختر بچه ای است که به سبب بیماری مادرش در ماه های اول بارداری با ناشنوایی شدید به دنیا می آید. خواننده در این کتاب که به قلم پدر و عموی این دختر بچه نوشته شده است با اضطراب ها، سرخوردگی ها و تلاش های پدر و مادری شنوا که دارای فرزندی ناشنوا شده اند آشنا می شود و در جریان قرار می گیرد که چگونه این پدر و مادر می توانند با پذیرفتن واقعیت ناشنوا بودن فرزندشان و روی آوردن به روش ارتباط کلی که زبان اشاره بخشی از آن است، مشکلات ارتباطی فرزندشان را با خودشان و در مراحل تحصیلی وی بر طرف کنند.
چهارشنبه, ۸ مهر
نویسنده ی این کتاب، نخست به پیشینه ی شروع لکنت خود پس از یک خونریزی شدید بینی هنگامی که دو سال و نیمه بود، پرداخته است. سپس به تفصیل از تلاش های خانواده اش برای درمان لکنت اوبا مراجعه به پزشکان، روانپزشکان و گفتار درمانگران در دوره ی کودکی ونوجوانی و بعد از آن، ورود به دانشگاه و آغاز دور جدیدی از پیگیری و مبارزه ی خستگی ناپذیر خویش برای چیرگی برلکنت زبان سخن می گوید و در همه حال، پذیرش این نقص و اعتماد به نفس وامید به موفقیت در گستره ی زندگی فردی و اجتماعی را بهترین راه حل این مشکل می داند.
چهارشنبه, ۲۸ مرداد
گام های پیشزفت برای کودکان دیرآموز کتابی است برای تشخیص، درمان و آموزش به موقع کودکانی که در کسب مهارت هایی چون مهارت های حرکتی و شناختی در مقایسه با همسالان خود دچار تأخیرند. در صفحه های نخست کتاب نیازها و مشخصه های رفتاری کودکان کم توان ذهنی و کودکان دچار ضایعه مغزی بررسی شده و به روش های آموزش و ارزیابی برنامه های آموزشی آن ها پرداخته شده است.
دوشنبه, ۳۰ دی
در پیشگفتار جلد اول، توضیح داده شده است که این مجموعه ی دو جلدی، دستاورد تلاش گروه آموزشی و توانبخشی ناشنوایان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی است و در تدوین آن از منابع معتبر آموزشی جهان و تجربه های علمی وعملی نویسندگان این مجموعه بهره گرفته شده است.
یکشنبه, ۲۲ دی
نویسندگان درصفحات نخستین کتاب به تعریف کلی نابینایی و طبقه بندی این معلولیت پرداخته اند. شناخت این طبقه بندی و آگاهی از ویژگی های نابینایانی که در هر بخش ازاین طبقه بندی قرار می گیرند، به مربی، آموزگار و افراد خانواده نابینا، کمک می کند تا با آگاهی از میزان باقی مانده توانایی فرد نابینا، برای مناسب سازی امکانات، خدمات و فضای آموزش و زندگی او اقدام کنند.
یکشنبه, ۲۲ دی
کتاب "کودکان با آسیب بینایی و آموزش تلفیقی" برای آموزگاران، مربیان، مدیران و برنامه ریزان آموزشی مراکز و مدارس " تلفیقی" نوشته شده است. مراکز و مدارس آموزشی تلفیقی، مراکزی هستند که دانش آموزان با آسیب بینایی در کنار سایر همسالان بینای خود به تحصیل می پردازند.
یکشنبه, ۲۲ دی
این کتاب نتیجه تحقیق و پژوهش درباره "زبان اشاره فارسی" است که به همت "کمیته پژوهش و توسعه زبان اشاره" از سال ۱۳۵۲ در ایران آغاز شده و تا کنون ادامه دارد. "زبان اشاره فارسی۳ " شامل ۷۳۳ اشاره برای ۹۱۵ واژه است که در هر دو صفحه رو به روی هم ۸ واژه فارسی همراه با ترجمه آن واژه به دو زبان انگلیسی و عربی و نمایش آن به زبان اشاره، به چاپ رسیده است.
یکشنبه, ۲۲ دی
"من نابینا نیستم، فقط خوب نمی بینم!" شامل پیشنهادهایی است برای بهبود کارآیی افراد کم بینا، که می تواند برای خانواده هایی که فرزند کم بینا یا دچار آسیب دیدگی بینایی دارند و مربیانی که کار توانبخشی و آموزش این افراد را به عهده دارند، مورد استفاده قرار گیرد.
شنبه, ۲ آذر