کتاب های مرجع هنر و آموزش خلاق
آموزش خلاق با به وجود آوردن فضای سالم و افزارهای سنجیده و برنامهریزی درست میکوشد تا جان و اندیشه و شخصیت کودک را شکوفا سازد. به سبب این که آموزش خلاق با افزارهایی مانند داستان و هنر و نمایش خلاق، هیجان و احساسهای کودکان را درگیر میکند، سبب رشدهای چندگانه کودک مانند رشد اجتماعی آنها می شود که برای جامعهپذیریشان ضرورت دارد.
ویژه پدران و مادران گروه سنی 10 تا 14 ساله
«نوجوانی» برای فرزندان و پدران و مادران، دوران چالشبرانگیزی میتواند باشد. بیشتر مادرها و پدرها احساس میکنند برای این دوره از زندگی فرزندشان، آمادگی ندارند و شاید به سالهای ده تا چهارده سالگیِ آنها تنها بهعنوان دورهای گذرا نگاه کنند که با شکیبایی باید پشت سر بگذارند. با این همه، پژوهشها و البته عقل سلیم، میگوید که این نگاه بسیار کوتهبینانه است.
جمعه, ۱۲ دی
ویژه والدین و آموزگاران و مربیان گروه سنی پیش دبستانی
پنج سالِ نخست زندگی کودکان، دوران بسیار مهمی در رشد جسمی، احساسی، ادراکی و اجتماعی به شمار میآید. دانشمندانی که فعالیّت مغز انسان را بررسی میکنند، بر این باورند که یادگیری کودکان از هنگام تولد بسیار گسترده رخ میدهد. کودکان از هنگام تولد تا پنج سالگی، مهارتهای زبانی، فکری، جسمی، احساسی و اجتماعی را که برای ادامهی زندگی نیاز دارند، بهدست میآورتد.
جمعه, ۱۲ دی
ویژه والدین و آموزگاران و مربیان گروه سنی دبستانی و سالهای اول دبیرستان
به گفتهی مارگارت اسپلینگز: «آموزشِ باکیفیت افزاری در دسترس هر شهروند میگذارد تا بتواند مشارکتی کامل در جامعه داشتهباشد.» پژوهشها نشان داده است کودکانی که با ارزشهای مثبت و پایدار پرورش مییابند، در مدرسه بهتر و شادتر هستند. چنین کودکانی میتوانند نیازها و خواستههای فردیشان را با نیازها و خواستههای دیگران در تعادل قرار دهند و تأثیر مثبتی بر جامعه بگذارند.
جمعه, ۱۲ دی
ویژه والدین و آموزگاران و مربیان گروه سنی نوزادی تا کودکان شش ساله
سالها پژوهش، بهروشنی نشان میدهد کودکانی که خانوادههایشان فعالانه از آنها پشتیبانی میکنند، یادگیری بهتری دارند. هنگامی که شما و دیگر اعضای خانواده همراه با کودکانتان کتاب میخوانید، به آنها در انجام دادن تکالیف درسیشان کمک میکنید، با آموزگارانشان گفتوگو میکنید، در فعالیّتهای آموزشگاه یا دیگر فعالیّتهای یادگیری آنها همکاری میکنید، سودمندیهای فراوانی به فرزندانتان میرسانید.
جمعه, ۱۲ دی
ویژه والدین و آموزگاران و مربیان گروه سنی دبستان و سالهای اول دبیرستان
هر کودکی در دبستان و زندگی میتواند به موفقیّت دست یابد و در این راستا، پدر و مادر و اعضای خانواده، او را میتوانند راهنمایی کنند. چگونه به کودکانمان کمک کنیم تا موفّق شوند؟ پاسخ این پرسش، آمیختهای از درک مشترک، پژوهش دربارهی یادگیری کودکان و آمادهسازی آنها برای یادگیری است. برای نمونه، میدانیم کودکان دوست دارند مانند پدر و مادرشان رفتار کنند. آنچه ما هر روزه میگوییم و انجام میدهیم، به کودکان کمک میکند نگاهی مثبت به دبستان و یادگیری داشته باشند و در جایگاه دانشآموز، اعتماد بهنفس را در آنها پرورش میدهد. این که به کودکانمان نشان دهیم ما نیز ارزشِ درس خواندن را میدانیم و آن را در زندگیمان بهکار میبریم، برای آنها الگوهای قدرتمندی خواهد شد که در موفقیّتشان در دبستان و دبیرستان کارایی چشمگیری خواهد داشت.
جمعه, ۱۲ دی
ویژه والدین و آموزگاران و مربیان گروه سنی پیش از دبستان تا پنجم دبستان
داشتن آموزگاران خوب، آموزش و برنامههایی که بر پایهی پژوهش پایهگذاری شدهاند، بهترین رویکرد و برنامه را برای دانشآموزان فراهم میکند تا مطمئن شویم «هیچ دانشآموزی جا نمانده است» ولی در دبستان فرصت کم است و آموزگار وقت اندکی دارد تا برای هر دانشآموز بهکار گیرد.
جمعه, ۱۲ دی
ویژه والدین و آموزگاران و مربیان گروه سنی پیش از دبستان تا پنجم دبستان
این کتاب دربرگیرندهی فعالیتها برای خانوادههایی است که فرزند یا فرزندانی در ردهی سنی کودکستان تا پنجم دبستان دارند. این فعالیتها با به کارگیری افزارهایی که در بیشتر خانهها پیدا میشود، طراحی شده است تا تجربهی یادگیری همراه با افزایش مهارتهای علمی در کنار لذت بردن از آنها، سبب پرورش کودکان و نوجوانانی خلاق و پویا شود. پرسشهایی که هر روزه کودکان در کنار یا در همراهی با شما میپرسند، مانند:
جمعه, ۱۲ دی
ویژه گروه سنی پیش از دبستان تا پنجم دبستان
پژوهشها نشان میدهد اگر پدران و مادران هنگام آموزش از کودکان خود فعّالانه پشتیبانی کنند، کودکان در یادگیری هر موضوعی موفقتر خواهند بود. اکنون بیش از هر زمان، کمک به کودکان برای دستیابی به مهارت در ریاضیات و لذّت بردن از آن، اهمیّت یافته است. در دنیای پیشرفتهی امروز، آموختن مهارتهای ریاضی نهتنها در کار، بلکه در زندگی روزمره یک نیاز است، و این نیاز در طول زندگیِ کودکان افزایش خواهد یافت.
جمعه, ۱۲ دی
کتاب «تجزیه و تحلیل هنر کودکان» (Analyzing Children's Art) اثر شگفتانگیز خانم «رودا کلاگ» (Rhoda Kellogg)، روانشناس و آموزشگر کودک، از بسیاری از رازهای نهفته در نقاشیها و هنر کودکان پرده برمیدارد. کلاگ در این اثر بیهمتا، به بررسی گنجینهای از یک میلیون نقاشی کودکان دو تا هشت سال میپردازد. نقاشیهایی که از نخستین تجربههای ملموس تجسمی کودک خردسال آغاز میشوند و فرایند رشد و تغییر عناصر بصری نقاشی او را تا سنین بالاتر دنبال میکنند.
شنبه, ۲۸ دی
«عمدهی توجه این کتاب به بازیهای خلاق در محیط بیرون است. برای بیشتر نسلهای پیشین نیازی نبود كه در باره ی اهمیت بازی در محیط بیرون بحث و استدلال كنیم. برای آنها بیرون در واقع «جای» بازی بود. وقتی بچهها در داخل حوصلهشان سرمیرفت یا در حین كارهای بزرگترها در دست و پای آنها میپیچیدند، اغلب به آنها گفته میشد كه «بروید بیرون بازی كنید» و كودكان برای این کار نیاز به ترغیب چندانی نداشتند.
یکشنبه, ۲۱ مهر
کتاب «تکنیکهای نمایش خلاق» با توجه به نیاز دورههای آموزشیِ مربیان نمایش خلاق در نهادهای مختلف نوشته شده است و ترکیبی است از تالیف و بیان تجربیات نویسنده در زمینه نمایش خلاق.
سه شنبه, ۱۵ آبان
کتاب «سبز گردد شاخساران کهن»، چکیدهای از دستاوردها، روشها و آزمونهای کاربردی است که مؤلفین کتاب و همکاران آنان در بازهی هفده سالِ فعالیّت فرهنگی با میانسالان و سالمندان در «مرکز روزانه آموزشی توانبخشی رنگینکمان سپید اصفهان» انجام دادهاند.
سه شنبه, ۱۷ مهر
کتاب «مقیاس سنجش کیفیت مراکز آموزشی سالهای اولیه کودکی (۳ تا ۶سالهها)» ابزاری است که به دست اندرکاران آموزش پیش دبستان به ویژه مدیران مهدهای کودک و مراکز پیش دبستانی به دو روش کمک میکند:
دوشنبه, ۲ مهر
کتاب تجربههای مدرسهداری در برگیرنده ی ۲۶سال تجربه ی بنیانگذاران مجتمع آموزشی مهران، معصومه سهراب و یحیی مافی به قلم خودشان است. این مجتمع آموزشی یکی از مراکز انتقال مفهوم و کارکردهای آموزش و پرورش مدرن در ایران بوده است. خواندن این اثر میتواند راهگشای کسانی باشد که خواهان گشایش در روند فروبستهی آموزش و پرورش ایران هستند.
یکشنبه, ۹ اردیبهشت
کتاب «زیستن برای روشنگری» نیم سده فعالیتهای معصومه سهراب و یحیی مافی، را در حوزه فرهنگ کودکی شامل آموزش و پرورش و ادبیات کودکان بررسی میکند.
شنبه, ۱۲ اسفند
کتاب «توران، دختر ایران» کتابی است دربارهی توران میرهادی و جایگاه او به عنوان روشنگر و اندیشهمندی نهادگذار. به اعتقاد نویسندهی کتاب، توران میرهادی از برجستهترین کوشندگان تحول در نظام کودکی در ایران است که همگام با یاران و همراهاناش افقهایی بلند را برای پرواز نسلهای آینده آماده کرده است.
شنبه, ۲۸ بهمن
دستنامه «روش نوشتاری ساده به خط فارسی بر پایهی چیدمان بلوکی» ضرورت نوآوری در آموزش نوشتار خط فارسی به نوسوادان و کودکان دو زبانه و اصول چیدمان بلوکی را شرح میدهد.
چهارشنبه, ۱۸ مرداد
کتاب «شناخت از راه بازی» شامل پانزده کارگاه بازی درمانی برای کودکان ۷ تا ۱۲ سال و دوازده کارگاه بازی درمانی برای گروه سنی ۱۳ تا ۱۶ سال است. هدف نخست این کارگاههای ایجاد حس رقابت، تقویت قدرت بیان است.
چهارشنبه, ۲۸ تیر
کتاب «کاربرد رویکرد رجیو امیلیا در آموزش پیش دبستانی» از مجموعه کتاب های «رویکردها و نگرش ها در آموزش و پرورش پیشرو» برای ترویج اندیشههای برتر تعلیم و تربیت و با هدف همیاری در دانشافزایی و نگرشسازی برای کارشناسان، آموزگاران و مربیان منتشر شده است.
چهارشنبه, ۱۷ خرداد
کتاب «به کارگیری رویکرد مونتسوری در آموزش پیش دبستان» با هدف روشن کردن برخی اصطلاحات پیچیده مونتسوری و به روز کردن نوشتههای او نوشته شده است.
شنبه, ۱۳ خرداد